Sel felaketi ve şehitler dolayısıyla ertelenen Aydın"ın Düşman İşgalinden kurutuluşunun 87"inci yıldönümü ve “09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü” etkinlikleri Ferhat Göçer"in verdiği muhteşem konser ile son buldu. İstasyon Meydanı"nda yapılan konsere Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, İl Genel Meclis üyeleri, İl Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, İlçe-belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Göçer"in konserinden önce sahneye çıkan Ersin Show ve Süperstar Dans Grubu yaptığı gösterilerle nefes keserken, 10. Yıl Marşı da alanı dolduran Aydınlılar tarafından hep bir ağızdan ayakta söylendi. Ersin Show"un gösterilerinin ardından saat 22.30 sıralarında sahneye ünlü sanatçı Ferhat Göçer çıktığında İstasyon Meydanı"nda yer yerinden oynadı. Güçlü sesiyle muhteşem bir performans gösteren Göçer"e, konser alanını dolduran binlerce Aydınlı hemen hemen her şarkısında eşlik etti.

Bir ara gitarını boynuna geçiren Ferhat Göçer"in enstrüman çalmada sergilediği büyük performans, en az söylediği şarkılar kadar beğeni topladı. Göçer"in gitar resitali ile coşan Aydınlıların heyecanı, ünlü sanatçının seslendirdiği bir yabancı şarkıyla da doruğa ulaştı. Halk zaman zaman Göçer"in şarkılarına eşlik etti. Konser boyunca oldukça neşeli olduğu gözlenen Göçer, kendi albümlerinde yer alan ve sevilen eserlerden oluşturduğu repertuarı ile “09.09.09” etkinliklerine renk kattı.

Yaklaşık 1,5 saat süren konserin ardından Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, geceye renk katan Ferhat Göçer"e teşekkür plaketi, Aydın"ın simge ürünleri zeytinyağı ve incir hediye etti.

Başkan Çerçioğlu Göçer"e, “Bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayarak, bizi çok mutlu ettiniz. Size uzun yaşamanın sırrı zeytinyağı ve sağlıklı yaşamanın sırrı incirimizi hediye ediyorum. Gecemizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim. Sizi her zaman Aydın"da görmek istiyoruz” dedi.

Daha sonra sahneye davet edilen Vali Coş da gösterdiği performans nedeniyle Göçer"i kutladı. Başkan Çerçioğlu, Vali Coş ile birlikte konserlere katkı sunan sponsorlar Küçükoğlu Gıda, Park Otel, Elif Kız Öğrenci Yurdu ve Mentur yönetim kurulu başkanlarına da birer plaket verdi.

AYDINLILARA “ÇÖKERTMEYİ” HEDİYE EDEN GÖÇER KONSERİ UZATTI

Plaket töreninin ardından sunucu Erhan Öner tarafından yeniden sahneye davet edilen Göçer, son bir şarkı daha söyleyip konserini sonlandıracakken; planlanan süresinin dolmasına rağmen halkın coşkusu karşısında konseri yaklaşık yarım saat daha devam ederek Aydınlı"lara unutulmaz bir gece yaşattı.

Aydın"da kendisine gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden ünlü sanatçı Göçer, “Az önce belediye başkanımız bana güzel hediyeler verdi. Ama Aydın"a mal olmuş çok güzel şeyler de var. Ben de sizlere "Efelerin Türküsü"nü armağan etmek istiyorum. Haydi bu türküyü hep birlikte seslendirelim” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından “09.09.09 Dünya Aydınlılar Gününde” Aydınlılara sevilen bir Ege Türküsü olan "Çökertme" yi armağan eden Göçer, türküyü vatandaşlarla birlikte hep bir ağızdan söyledi. Gece 00.30"a kadar devam eden konser, unutulmaz anlara sahne oldu.