Siverek'te öğle saatlerinde termometreler 48 dereceyi gösterince, fırıncılar buzdolabına girerek serinliyor. Camikebir Mahallesi'nde fırıncı işletmeciliği yapan Kadri Düşünekli, 42 yıldır fırıncılık yaptığını belirterek, "Siverek'te hava çok sıcak olduğundan dolayı ve sıcaktan en çok fırıncılar etkilendiğinden bizde serinlemek için çeşitli yöntemler buluyoruz. İşyerimizde bulunan dolaba girerek, serinlemeye çalışıyoruz. Yaklaşık 10 dakika içerde kalarak serinliyoruz" dedi. 
 
Hava sıcaklığının 48 dereceyi bulduğu kentte fırıncılar dolapta serinlerken, ilçede bulunan bir market işletmecisi de fırıncı ustasının serinleme yöntemine benzer bir kampanya başlattı. Market işletmecisi Fahri Şahinoğlu, hava sıcaklığından dolayı su ve içecek dolusu dolabı boşaltarak "25 Kuruşa 10 Dakika Serinle" adlı kampanya başlattı. Buzdolabında serinleme yöntemine çocukların daha çok ilgi gösterdiği gözlemlenirken, Market işletmecisi Fahri Şahinoğlu, "Siverek'te hava sıcaklı 48 dereceyi buldu.
 
Bunaltıcı sıcaklar tüm halkımızı rahatsız ediyor. Bende halkımız için bir kampanya başlatarak, buzdolabında serinleme yöntemi buldum. Vatandaşlarımız 25 kuruş ödeyerek 10 dakika serinleyebilecek" diye konuştu. 
 
Dolapta serinleyen çocuklar ise, "Market işletmecisinin böyle bir kampanya başlatmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı serinlemek için buzdolabına giriyoruz. 10 dakika içerde kaldıktan sonra serinlediğimizi fark ediyoruz. ancak dışarı çıktıktan sonra yine bulantıcı sıcaklarla baş başa kalıyoruz" şeklinde konuştular.