Didim İlçesi Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, ilçede yoğun olarak yaşayan İngiliz ailelerin çocuklarının, polisle iletişiminin çok zayıf olduğunu ifade ederek, yabancıların ve çocuklarının polisle ilişkilerini güçlendirmek için özel faaliyetler yapacaklarını bildirdi.
Çaylak, Didim Can Gönüllü Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği'nin, ilçede yaşayan İngilizlere yönelik düzenlediği arama kurtarma eğitimini ziyaret etti.
Ziyarette yaptığı konuşmada, ilçede yaşayan yabancıların sorunlarını dinlemek ve birlikte çözüm yolu aramak istediklerini belirten Çaylak, ilçede 5 aydır görev yaptığını ve ilçeye gelmesinden önce başlayarak en çok dikkatini çeken şeyin burada yerleşik olarak yaşayan yabancıların yoğunluğu olduğunu ifade etti.
Çaylak, ilçede zaman zaman yabancı vatandaşları da hedef alan çeşitli asayiş olayları olabildiğini ve bunları en aza indirmek için hem önleyici hem de meydana gelen olayların faillerinin yakalanması için sürekli bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

-''İNGİLİZ ÇOCUKLARI BİZDEN KORKUYOR''-

İlçede yaşayan İngiliz vatandaşları ile polis arasındaki iletişime de değinen Çaylak, özellikle İngiliz çocuklarının polisten korkmasından yakınarak, ilişkileri iyileştirmek istediklerini belirtti.
Çaylak, polisin İngiliz çocuklarına ''nasılsınız'' dediğinde, çocukların korkup kaçtığına işaret ederek, şöyle konuştu:
''İngiliz çocuklarının polise olan bakış açısı çok farklı ve polisle diyaloğu çok zayıf. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz ve 6-10 Nisan tarihleri arasında Polis Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarımıza yönelik faaliyetlerimiz de olacak. Bu faaliyetimizde polis çocukları ile İngiliz çocukları bir araya gelecek. İlçemizde yaşayan yabancıları da çocuklarıyla birlikte bu etkinliğimize davet ediyorum.''
Öte yandan Didim Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında düzenlenen arama kurtarma eğitiminde İngiliz sağlık eğitimcisi Gordon Beveridge, emekli İngiliz polis memuru Steve Lambert, itfaiye görevlisi Kevin Joynes ve Didim Can Gönüllü Arama Kurtarma Eğitim ve İtfaiyeciler Derneği ekip üyesi doktor Özlem Alpin tarafından katılımcılara arama kurtarma, kazaların önlenmesi ve ilk yardım konularında bilgi verildi.