Ülke genelinde okullarda bilgisayara ilk geçen illerin başında gelen Aydın’da bilgisayarlı oyunlardan bıkan çocuklar yeniden eski oyunlara geri döndüler. Zaman zaman büyüklerin de iştiraki ile Aydın’da mahalle oyunları adeta şenliğe dönüşüyor. 
Aydın Merkez Cumhuriyet Mahallesi 1995 sokakta yaşayan ve tatile gidemeyen ailelerin çocukları yaz tatilinin başlaması ile büyüklerin de yardımı ile çember çevirme, seksek, dokuztaş, ip atlama ve beş taş gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden oynamaya başladılar. İl genelinde geçtiğimiz aylarda başlayan aile hekimliğinin de tavsiye ettiği sokak oyunlarında çocukların, bilgisayarlı oyunlara göre daha mutlu olduğu belirtildi. Eski oyunların kendilerini daha mutlu ettiğini ve aynı zamanda spor yaptıklarını belirten sokak sakinlerinden Oğuz Cankurt, “Neredeyse her arkadaşımızın evinde bilgisayar var. Ancak bu oyunlar daha güzelmiş. Tatil başladığından bu yana her gün hava serinledikten sonra sokakta toplanıp oynuyoruz. Oynayacak yerimiz olmadığı için Belediye Başkanımızdan oyun alanı istiyoruz” dedi. 
Cumhuriyet Mahallesi Aile Hekimlerinin de desteklediği sokak oyunlarında, bilgisayar yerine topluluk halinde oynayan çocukların, hem daha sosyal hem de paylaşımcı olduğu, aynı zamanda çocuklarda takım ruhunun geliştiği belirtildi. Bilgisayar oyunlarının hareketsiz bırakması nedeniyle çocukların fiziki gelişmesine de olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, sokak oyunlarında çocukların aynı zamanda spor yaptığını belirttiler.