Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler okul masraflarını karşılama telaşına düşerken, okul masraflarını karşılayamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul kıyafetlerinin karşılanması amacıyla Çine Eğitim-Sen Temsilciliği “Askıda okul kıyafeti” projesi başlattı.

YARDIM YAPAN DA YARDIM ALAN DA BİRBİRİNİ GÖRMÜYOR

Proje hakkında bilgi veren Eğitim-Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem “Sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim masraflarında zorlanan veya karşılayamayan ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bu projeyi başlattık. Hem hayırseverleri, hem gerçek ihtiyaç sahiplerini örf ve adetlerimize uygun bir şekilde hem yardım yapıyorlar hem yardım alıyorlar. Alan el veren, eli görmüyor, veren el alan eli görmüyor. Yardım yapmak isteyen Çine ilçemizde okul kıyafetleri satan iki işyeri var buralarda 50 TL değerinde kartlarımız var bu kartlardan alan hayırsever, kartı işyerindeki panoya asıyor, isterse ismini yazıyor,  okullarda ihtiyaç sahibi öğrencileri öğretmenler yönlendiriyor, alışverişini yapıyor. İhtiyacına göre bir kart veya iki kart hesabından düşülüyor. Duruma göre hiç hesap ödemiyor. Biz bu durumda mutlu oluyoruz, hayırseverlerimize ihtiyaç sahiplerine destek çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

OKUL YÖNETİMLERİ İLE İRTİBAT HALİNDE PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Çine ilçesinde projenin hayata geçtiği işyerlerinden tekstil işletmecisi Turgay Tural ise “Okul kıyafeti ihtiyacı olup maddi gücü yetersiz olan aileleri okul yönetimleri bizleri bildiriyor bunun yanında yılların esnafı olarak müşterilerimizi tanıyoruz, belki ihtiyacını söyleyemiyor ama biz kampanyadan faydalanmalarına sağlıyoruz, kampanyamıza tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu. (Aydınpost)

cinede-askida-okul-kiyafeti-projesi1.jpeg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA