Katil zanlıları 25 yaşındaki Selçuk Kazan ile arkadaşı 24 yaşındaki Yücel Kavak, cinayeti kredi kartı borçlarını ödemek için hırsızlık amacıyla işlediklerini, ancak, yakalanma korkusuyla hiç bir şey almadan kaçtıklarını söyledi.

Orhangazi"ye bağlı Ortaköy"de dün meydana gelen olayda, ilçede traktör bayiliği yapan Rahmi Yüksel"in eşi Meral Yüksel, başına sert bir cisimle vurulup, başörtüsü ve kemerle boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, cinayet sonrası evden koşarak çıkıp kapı önünde bekleyen kırmızı bir motosiklete binerek kaçan katil zanlılarından biri olduğu öne sürülen Selçuk Kazan, kısa bir süre sonra jandarma tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Kazan'ın öldürülen Meral Yüksel'in eşi Rahmi Yüksel'in işyerinde 3.5 yıl çalıştığı, geçen yıl işten ayrıldığı belirlendi. Sorgusunda önce suçlamaları kabul etmeyen Kazan, daha sonra cinayeti arkadaşı Yücel Kavak ile birlikte işlediklerini itiraf etti. Jandarma Kavak"ı da yakaladı. Selçuk Kazan, kendisinin 5 bin TL, arkadaşının ise 2 bin TL kredi kartı borcu olduğunu belirterek, “Meral hanım, daha önce eşinin yanında çalıştığım için beni aileden biri olarak kabul ediyordu. Evlerine sürekli gidip geliyordum. Dün arkadaşımla birlikte eve gidip kredi kartı borcunu ödemek için hırsızlık yapmaya karar verdim. Kendisiyle evlerinin önündeki çardakta oturduk. Bize çay ikram etti. Bir ara tuvalete gitme bahanesiyle 3 katlı binanın 2'nci katındaki evlerine girdim. Altın ve ziynet eşyalarını aramaya başladım. Bulamadım. Bu sırada şüphelenmiş olacak ki eve gelince beni gördü. Korkudan elime geçirdiğim sert bir cisim ile yüzüne vurdum. Daha sonra da önce kemer ile sonra da başörtüsüyle boğarak öldürdüm. Yakalanma korkusuyla hırsızlık yapamadan bana yardımcı olan arkadaşımla kaçtık. Fakat yakalandık” dedi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı"nca başlandı. İfadeleri alınan zanlılar "adam öldürmek" suçundan adliyeye sevkedilecek.

İki çocuğu okuldayken öldürülen Meral Yüksel'in cenazesi bugün Orhangazi'de toprağa verilecek.


MİLLİYET