Daha önce olayı ayrıntılarıyla anlatan Murat Karataş, bu kez cinayeti, yoldan aldığı Bacca ile kendisini minibüsle takip edip önlerini kesen üç kişinin işlediğini öne sürdü

Gebze"de geçen yıl tecavüz edilip öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca"nın katil zanlısı Murat Karataş, duruşmada ifade değiştirdi.
İtalyan ailenin avukatı Mehmet Eke Bacca"ya, aracına bindiği Murat Karataş"ın yanı sıra ikinci bir kişinin daha tecavüz ettiğinin anlaşıldığını, üçüncü kişinin de olabileceğini söylemişti. Bu gelişme üzerine yeni bir seyir kazanan davaya dün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam edildi.
Mahkeme Başkanı Fazlı Akyol, Adli Tıp raporunda, tecavüzü birden fazla kişinin gerçekleştirdiğinin belirtildiğini kaydetti. Akyol"un konuyla ilgili sorusu üzerine daha önceki ifadelerinin aksi yönde açıklamalarda bulunan Murat Karataş, şunları söyledi.

"Hiçbir ilgim yok"
“Bu olayla hiçbir ilgim yok. Petrol istasyonunun önünde Ankara yazılı kağıt gösterdi. Ben de "okey" dedim. Sanki bir şeyden kaçıyor gibi bir hali vardı. İzmit"te ikinci tünele yaklaşırken beyaz bir minibüs beni sıkıştırdı. İkinci tünelde önümde durdu. Üç kişi minibüsten indi. Ellerinde silah vardı. Yüzlerini karanlıkta göremedim. Gözümü açtığımda ben çimenlerin üzerinde yatıyordum, o da çıplak vaziyette arka koltukta. Üzerime kalacak diye korktum. Çalılıkların arasına bıraktım. Arabayı temizlettim. Ben zaten daha önce suçu kabul etmemiştim.”
Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve TEM Otoyolu"ndaki kamera kayıtlarının incelenmesi için 26 Mart"a ertelendi. Duruşmayı izleyen, Bacca"nın ablası Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, “Gerçek Karataş"ın ilk ifadesinde saklı” dedi.

Morineo: Örnek bir karar çıkmalı
Bacca"nın ablası Morineo, Türk polisinin çok iyi çalıştığını gördüklerini belirterek, “Türk halkına karşı kesinlikle kırgınlığımız yok. Adaletin çok iyi işleyeceğini umut ediyoruz. Ama aklının köşesinden bu tür suçlar için en küçük düşünce geçenlere örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını umut ediyorum” diye konuştu.


Milliyet