Milliyet gazetesinin haberine göre, Aydın Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ile Asayiş Büro ekipleri, 10 gün önce ihbar üzerine Kuşadası’ndaki eski başbakanlardan Tansu Çiller ve ailesine ait çiftliğe baskın düzenledi.

Çiftlikte yapılan aramada Mar-Ada Zirai Ürünler Seracılık Gıda Turizm ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait üretim tesisinde satışa hazır halde 7 bin 750 şişe “Çiftlik Karası” etiketi taşıyan “bandrolsüz” kırmızı şarap bulundu.

Rus turistlerin ölümüyle sonuçlanan sahte ve kaçak içki operasyonları ülke genelinde artış gösterirken, Aydın polisine Çiller ailesine ait Kuşadası’nda bulunan çiftlikte kaçak içki üretildiğine ilişkin bir ihbar yapıldı. Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ile Asayiş Bürosu ekipleri ihbar hakkında Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’nı bilgilendirdi. Savcılığın talimatı ve mahkemeden alınan kararla ekipler Çiller Çiftliği’ne baskın düzenledi.Baskında Mar-Ada Zirai Ürünler Seracılık Gıda Turizm ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait üretim tesisinde satışa hazır halde “Çiftlik Karası” etiketli 7 bin 750 şişe “bandrolsüz” kırmızı şarap bulundu. Polis ekipleri, paketlenmiş halde bulunan 7 bin 750 şişe içkiyi tek tek tutanağa geçti. Üzerlerinde bandrol bulunmayan şarapların Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’na (TAPDK) da bildirilmediği tespit edildi.


Şişeler üzerinde yapılan incelemede bandrolsüz şarapların, 2007-2009 yıllarında üretildiği belirlendi. Polis, el koyduğu içkilerle ilgili tutanak düzenleyerek Kuşadası Savcılığı’na gönderdi.

Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı ise Mar-Ada firması yöneticileri hakkında adli soruşturma başlattı. Savcılık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Özer Uçuran Çiller ve diğer şirket yöneticilerinin “şüpheli” sıfatı ile ifadesinin alınması için talimat gönderdi. Soruşturma sonunda savcılık eğer dava açmaya gerek görürse “bandrolsüz içki bulundurmak” ya da “içki kaçakçılığı” suçlamasıyla iddianame düzenleyebilir. “Bandrolsüz içki bulundurmak” suçuyla dava açılırsa şüpheliler, suçlu bulundukları takdirde para cezasına çarptırılabilecek. “İçki kaçakçılığı” suçlaması söz konusu olursa şüpheliler şüpheliler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenebilecek.