AYDINPOST HABER SERVİSİ- Bir süredir kamuoyunu meşgul eden Çıldır havalimanının faaliyete alınması girişimlerinde yeni karar çıktı.

Meclis gündemine Söke'ye havalimanı yapmayı aldı.

Aydın İl Genel Meclisi bugünkü toplantısında Çıldır Havalimanını masaya yatırdı. Çıldır havalimanı konusunda pistin uzatılması yönündeki görüşleri de ele alan Meclis, bu konuda kesin maliyetlerin belirlenmesini talep etti.

Meclis alternatif havaalanının da gözönünde bulundurulması yönünde karar aldı.

Mecliste ele alınan konuda, kesin hesapların çıkartılmadığı için çalışmanın çok avam olduğu bildirildi. Komisyon kararına göre Çıldır havalimanı mevcut haliyle açılabilir denildi.

 

Pistin uzaltılması yönündeki konuyu da tartışan İl Genel Meclisi, pist maliyetini 7.5 milyon TL, kamulaştırma maliyetinin ise 1.5 milyon TL olduğunu ifade etti.
 
BÜYÜKŞEHİR DURUMU SÖKE'Yİ GÜNDEME GETİRDİ
 
Aydın'ın önümüzdeki dönemde büyükşehir olması halinde nüfus hareketlerine yönelik gelişmeler de dikkate alınarak Söke'deki havaalanı yapımı için bulunan yerin de alternatif olarak değerlendirilebileceği kararı Meclis'te 29 kişinin onayını aldı. Karara 17 kişi de hayır dedi.
 
TURİZM POTANSİYELİ ÖNGÖRÜSÜ
Söke'ye yapılması öngörülen havalimanının Didim-Kuşadası-Söke turizm hattını da içine alabileceği ihtimali üzerinde duran İl Genel Meclisi, Çıldır konusunda arge çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İŞTE MECLİS'TE ONAY ALAN KARAR

Her şeyden önce Çıldır havaalanı pistinin onarımı ve 600 m. uzatılması, yaklaşık maliyetleri itibarıyla Özel idaremizin 2012 bütçesinin onda birine tekabül eden planlanmamış ve tek bir kurum olarak altından kalkınması zor bir bütçe gerektirmektedir.

İlgili kurum ve kuruluşlardan alınması gereken teknik destek alınarak yürütülmekte olan Ar-Ge çalışmalarının İl’imizin gelecek vizyonu ve alternatif havaalanı yeri de göz önününe alınarak tamamlanması ; ilk etapta havaalanının şu anki haliyle THY yönetiminin planladığı uçuş akademisi olarak faaliyete açma sonuçlarının görülmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur.