Antalyalı çiçek ihracatçıları, Noel tatili ve yeni yıl dolayısıyla Avrupa ülkelerine bu yıl 50 milyon dal çiçek ihracatı hedefliyor.

Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (ASBMİB) Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçek üretimi ve ihracatında yaz dönemi sonuna gelindiğini, bundan sonra sera üretimi ve ihracatının başlayacağını söyledi.

Yeni sezon için çiçek ihracatçılarının hazırlıklarını tamamladığını belirten Bağdatlıoğlu, yaylalarda yaz üretimi yapan ihracatçıların Antalya'ya dönüş yaptığını kaydetti.

Bu yıl iklim değişikliğinden kaynaklanan üretim gecikmesi olduğunu ifade eden Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti:

''Geçmiş yıllarda yaz ve kış üretimi birleşirdi. Bu sezon iklim değişikliği nedeniyle üretim gecikmesi meydana geldi. Ancak, çiçek ihracatçıları yeni sezon için tüm hazırlıklarını tamamladı. İlk hedefimiz Avrupa'da Christmas ve yeni yıl. Geçen yıl başta İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerine 40 milyon dal çiçek ihracatı gerçekleşmişti. Çiçek ihracatımız yüzde 20 artıyor. Christmas ve yeni yıl için çiçek ihracatını yüzde 20 artırmayı hedefledik. Hazırlıkları sürdürüyoruz. Yeni sezonda Christmas ve yeni yıl için 50 milyon dal çiçek ihracatı hedefliyoruz. Bu sezon, Malta başta olmak üzere, 16 ülkeye çiçek ihracatı yapacağız.''

Bağdatlıoğlu, Christmas ve yeni yıl sonrasında 14 Şubat Sevgililer Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Anneler Günü için de şimdiden ihracat çalışmalarına başladıklarını, üretim planlarını buna göre yaptıklarını sözlerine ekledi.

A.A.