Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, “Didim 1.Çiçek Festivali” hakkında bilgiler verdi. Ayyıldız, ilk kez yapacakları bu festivalde halkın katılımının önemli olduğuna işaret ederek, “Çiçek ekme ve dikme konusunda bir alışkanlık yaratma amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Dışarıdan Didim"e gelenler başta yazlıkçılar olmak üzere geldiklerinde evlerine, sitelerine çiçek ve ağaç dikiyorlar. Bizde bunu kurumsal hale getirelim dedik.Bu işe sahip çıkarsak bunu yapabiliriz. Yeterli sayıda çiçekçimiz var. Bunu Didimli esnaflarımızla beraber, Didim içinden olmak kaydıyla ve rengarenk bir Didim oluşturmak için düzenledik. Bunu da bahar ayına denk getirdik ki bu aylarda bu tür çiçek ve ağaç dikimi fazla olduğundan insanlarımızı teşvik amaçlı da bir etkinlik olacak” dedi.
Etkinliğin Didim merkez Hanımeli Sokağında yapılacağını açıklayan Ayyıldız, “Burada çiçek satan esnaflarımız stant açacak hem de satış yapacak.İlçemizde yaklaşık 15"e yakın esnafımız var ve onlarda bu etkinlikten faydalanacak” diye konuştu.
Etkinliğin 14 Mayıs"ta başlayacağını belirten Ayyıldız, “14 Mayıs"ta açılış yapacağız. Halk oyunları gösterisi, Resim sergileri ,sinevizyon gösterileri, çocuklara yönelik etkinlikler, Roman dansları ve Bando gösterisi olacak. Etkinliğin son günü 19 Mayıs Akşamı da aynı zamanda bugünün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına denk gelmesi sebebiyle bir konser vermeyi planlıyoruz. Sanatçı olarak isim veremeyeceğim; çünkü görüşmeler sürüyor. Bunun dışında en güzel site, ev ve balkon yarışması olacak.Bu yarışmaya katılanlar fotoğraflarını çekip getirecek ve oluşturacağımız jüri gidip buraları inceleyecek. Dereceye girenlere de ödüller verilecek” ifadelerini kullandı.