AKP"nin yargıda kadrolaşmaya gideceğini iddia eden CHP'nin, TBMM Adalet Komisyonu"nda ele alınan “Hakimler ve Savcılar Kanununda” değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmelerini kilitlemek üzere harekete geçmesi üzerine, Komisyon toplantısı KİT toplantı salonuna alındı. Bu arada CHP'li ve AKP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Yaklaşık 70 CHP'li milletvekili, Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü Meclis Adalet Komisyonu'nun çalışmasını engellemek için toplu halde toplantı salonuna girdiler. CHP'li milletvekilleri, "Adalet istiyoruz, adalet" diyerek komisyon sıralarına oturdu. CHP'lilerin komisyon sıralarını doldurmasını şaşkın bakışlar altında izleyen AKP'li milletvekilleri de ayakta kaldı. AKP'li Hakkı Köylü, "İsyan mı var, memlekette" diye şaşkınlığını dile getirdi.

Bu arada muhabir ve haber kameramanlarının dışarıya çıkartılması önerisine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol tepki gösterdi. Anadol, "Kim çıkarıyormuş, hangi görevli" diye seslendi. İyimaya'nın "Basın mensupları bizi rahat bırakabilir mi?" sözlerine tepki gösteren CHP'liler, "Gizli oturum mu var, niye çıkartıyorsunuz" diye itiraz etti.

TOPLANTI BAŞKA KOMİSYONA TAŞINDI

Salonu dolduran CHP'li milletvekilleri ve giderek tansiyonu yükselen toplantıda, yasa teklifinin görüşülmesinin aksamaması için devreye Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve AKP Grup Başkanvekilleri girdi. Bakan Şahin, "Daha müsait yer var mı?" diye Komisyon Başkanı AKP'li Ahmet İyimaya'ya sordu. İyimaya'da toplantının daha geniş olan Meclis Kit Komisyonu'nda yapılabileceğini söyledi.

Ardından komisyon üyeleri ve diğer milletvekilleri KİT Komisyonu'na taşındı. Komisyon yer değiştirince ayakta hiçbir milletvekili kalmadı.

İyimaya'nın komisyon toplantısını açarken, "Misafir parlamenterler" diye hitap etmesi ise CHP'lilerin tepkisine neden oldu. CHP'liler, "Parlamenter misafir olur mu" diyerek itiraz etti.

AKP KOMİSYONU KONTROL ALTINDA TUTTU


Bu arada AKP Grup yönetimi komisyon çalışmalarının aksamaması için büyük çaba sarfederken, CHP'lilerin engelleme taktiklerine karşı taktikler geliştirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, "Türkiye'de sivil Anayasa'dan bahsedilirken bugün demokrasi katlediliyor. Yargının bağımsızlığı yoksa demokrasi de yoktur. Yargının siyasallaşmasından da öte özelleştirilmesi söz konusu. İktidar yandaşları Adalet Bakanlığı'nın yapacağı sınavla kadrolara geçirilecek. Yangından mal kaçırıyorlar" diye tepki gösterdi
Komisyonda yasa teklifinin ikinci maddesi kabul edildi.

Vatan