AYDINPOST HABER SERVİSİ - Yaklaşık iki ay önce başkanlık koltuğuna oturan Ali Çankır, üç ayda bir basınla toplanmak istediğini söyleyip basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3 Ay 3 Hedef

Önümüzdeki 3 aylık süreçte 3 ayrı hedefleri olduğunu belirten Başkan Çankır, tarım turizm ve şehir ana başlıkları altında köy, ilçe ve merkezde forumlar düzenleyerek halkın sorunlarını dinleyeceklerini, CHP olarak bu sorunlara karşın çözüm önerileri oluşturacaklarını dile getirdi.

Aydın’ın hem tarım hem de turizm açısından önemli bir bölge olduğunun altını çizen Başkan ayrıca merkezi hükümetten alınan yüzde 0,5’lik yatırım desteğinin yetersizliğinden ve Ak Parti Hükümetinin Aydın’da yeterli yatırımı yapmadığından yakındı.

Turizm gelirlerinde ciddi azalmalar yaşandığı bilgisini veren Başkan Çankır buna Cumhurbaşkanı’nın son zamanlarda dış politİkayla ilgili söylemlerinin sebep olduğunu, Didim ve Kuşadası gibi iki önemli turizm bölgesinde sıkıntılı günler yaşandığını belirtti.

Karacasu’yu uluslararası bir destinasyon bölgesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Çankır, sezon açılmadan bu sorunları turizm forumları ile çözüme ulaştırıp verimli bir turizm sezonu geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sosyal medyada ve parti içinde CHP ile ilgili tepkiler sorulduğunda Başkan Çankır;

"Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş kurucu bir parti olarak şu an siyasi partiler içinde kendi iç seçimlerinde demokrasiyi özümseyip uygulayan tek partidir. Atamalarla değil, demokratik seçimlerle başkanlarımız belirlenir. Kongre süreçlerimiz kavgalıdır ama kademelerimizde siyasi iç mücadeleler yapılır ve en iyi hizmet edecek kişiye görev tevdi edilir. Aydın’da da, Türkiye’de de heyecanla çalışıyoruz. Ülke genelinde seçim bitmiş durumdadır. Parti içi eleştiriler konusuna gelecek olursak il başkanlığı olarak tavrımız kesin ve nettir. CHP’nin kurumsal kimliğine ve seçim sürecindeki kamuoyu algısını etkileyecek herhangi bir CHP mensubu görevi ne olursa olsun il başkanlığımızca gereği ağır bir şekilde yerine getirilecektir’’ dedi.

aydinpost-androidde-tikla-indir! - aydinpost-appstoreda-tikla.jpg

2019 Seçimlerine Doğru Hedefler

Başkan Çankırı "2019 hedeflerimiz arasında 17 ilçenin tamamına talibiz. Bununla ilgili ilk çalışmamızı 7 Ocak’tan sonra Köşk’te başlattık. Köşk’te bugüne kadar seçmene kendimizi anlatamadığımız düşünüyoruz. Kendimizi ifade edemediğimizi düşündüğümüz alanları iyileştirmeye çalışacağız. Aydında yüzde 51’lik oy çıkaracağımıza inanıyorum.

Gündemde erken seçim tartışmaları var. Biz bu hedeflerle erken seçim bile olsa sandıklardan galip çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

 

Kuşadası Taciz Skandalı

Başkan Çankır, Kuşadası’nda yaşanan ve hem ülke genelinde hem de CHP içerisinde büyük tartışma yaratan taciz skandalı için "CHP için ve hatta tüm Türk vatandaşları için bu konular hassas konular. Bizde parti içinde hassas ve net davranıyoruz. Böyle bir iddia söz konusu olduğunda ihmali bulunan her kim olursa olsun asla affedilmez, iddiaların işaret ettiği kişide il disiplin kurulu tarafından soruşturmaların ardından partiden ihraç edilmiştir’’ derken, Asya Alp ve Leyla Nart’ı tehdit ettiği ve konunun üstünü kapatmaya çalıştığı iddia edilen Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmeksiz hakkında ihmal gerekçesiyle soruşturma açılıp açılmayacağı sorulunca ‘’Bu bir iddiadır, biz iddia olmasına rağmen M.Y adlı şahsı görevinden geri çektik ve il disiplin kuruluda kendisini ihraç etti. Bu konuda hiç kimse için isterse babamızın oğlu olsun tavizimiz olmaz. Bu ülkede çocuklarımızla ilgili son yıllarda gündemde taciz - tecavüz ve kadın şiddeti konularında maalesef artış var. Bununla ilgili bizim parti olarak tavrımız en başından beri nettir. Bizim kadına ve çocuğa verdiğimiz saygıyı sorgulamak kimsenin haddine değil. Araştırma komisyonumuz bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır, bir ihmal söz konusuysa gereği en sert şekilde yapılacaktır’’ dedi.

aydinpost-androidde-tikla-indir! - aydinpost-appstoreda-tikla2.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA