DP Yozgat eski İl Başkanı ve DP eski Merkez Karar Kurul Üyesi Turgay Çelikkaya ve DP Yozgat eski İl Yöneticisi Nevzat Kiremitçi, Susurluk davası kapsamında Yargıtay tarafından onan 5 yıllık hapis cezasını Yenipazar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çeken İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat Ağar ile görüşen Çelikkaya, Ağar’a daha önce Yozgat ziyaretinde tadarak beğendiği Yozgat'a özgü börek ve tatlılardan getirdi. Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Turgay Çelikkaya, Türkiye için mücadele eden ve verilen her görevi başarıyla yerine getiren Mehmet Ağar’ı ziyaret etmenin kendisi için bir ahde vefa olduğunu söyledi. Ağar ile birlikte 2 dönem görev yapmanın kendisine gurur verdiğini belirten Çelikkaya, “Sayın Genel Başkanımızı gayet sıhhatli, çevik, dinamik ve çökmemiş tam tersine kendini daha da aşmış ve daha güçlü birisi olarak gördüm. Kendisini böyle görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.

Ağar'ın cezaevinde olması nedeniyle Türkiye adına üzgün olduklarını ifade eden Çelikkaya, “Sayın Genel Başkanımız Mehmet Ağar görevde iken terör neredeyse sıfır noktasına çekilmişti. Ama gelinen noktada PKK yine içimizde ve yine sıkıntılar yaşanıyor. Sayın Ağar, o dönem ‘Anaların gözyaşı dinsin’ diyerek ortaya bir proje atmıştı. Bugün Sayın Başbakanımız da bunu destekliyor. Ancak terör durmuş değil. Tam tersine azdı gidiyor ve terör olayları daha da artıyor. Kendisinin cezaevinde olmasından duyduğum üzüntümü ‘Sayın Genel Başkanım, sizin yaptığınız hizmetlerin ölçüsü ve karşılığı bumu olmalıydı. Sizin yeriniz burası mı olmalıydı’ sözleriyle dile getirdim. Kendisi de bana aynen ‘Bu yüce Türk milleti için dün de var idik, bugün de var olacağız. Hiçbir şey bitmedi, devam edecek. Ülkemiz için ne gerekiyorsa yaparız, yapmaya da devam edeceğiz’ cevabını verdi” şeklinde konuştu.

AĞAR ZİYARETÇİLERDEN MEMNUN

Geçmiş olsun dileklerini ilettiği Ağar’ın biraz kilo almış olduğunu bildiren Çelikkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Genel Başkanı biraz kilo almış olarak gördüm ve bunu kendisine de söyledim. Kendisi de bana ‘Valla Turgay'cığım bazen alıyorum bazen veriyorum. Ölçüde tutmaya gayret ediyorum’ dedi. Ama dinamik gördüm kendisini. Moral olarak gayet iyiydi. Hatta her gün ziyaretçi akınına uğradığını ve bundan da onur duyduğundan bahsetti.”

DP Yozgat eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Kiremitçi de, “Sayın Genel Başkanımız Mehmet Ağar'ın sağlıklı, dinamik olduğunu gördük. Kendisi bize ‘Bu vatan için milletimizden aldığı gücü, milletimize iade etmek için her türlü koşullarda var olacağız’ olduğunu ifade etti. ‘Milletimizin esiriyiz’ diyerek duygularını dile getirdi” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png