Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇEVKO’nun ortaklaşa yürüttüğü “Fahri Çevre Müfettişliği” eğitiminin üçüncü kursu da tamamlandı.
Didim Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen fahri çevre müfettişleri eğitiminde Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Oğuz katılımcılara Zabıta Talimatnamesi hakkında bilgiler aktarırken, Didim’de belediyenin yaşadığı çevresel problemleri, çözüm yollarını, ne tür şikâyetlerle karşılaştıkları konusunda da bilgiler verdi. Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz yaptığı konuşmada, “Yaz sezonunda özellikle Altınkum’da ciddi sorunlar yaşıyoruz. Tatilciler geç saatlere kadar Altınkum sahilini kullanıyorlar. Yedikleri kuruyemişlerin kabuklarını, içeceklerin kutularını sahilde bırakıp gidiyorlar. Sizler bizlere bu konularda yardımcı olmalısınız. Ayrıca hurdacılar ve moloz döküm sahası dışında moloz dökenlerde bizim için önemli problemler. Sizlerle birlikte yapacağımız çalışma sonucunda Didim’de yaşanan bu problemleri minimuma indireceğimize eminim”. dedi.
Eğitimde katılımcılara dağıtılan tespit tutanağı örneği birlikte dolduruldu. Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ve Garnizon Komutanı Ayhan Binay’ın da katılımcı oldukları eğitim çalışmasında ayrıca tüm gönüllülere ‘Fahri Çevre Müfettişliği’ yönetmeliği konusunda bilgiler verildi.