Konya"da sahte belgeyle ehliyet şebekesi

17 kişi gözaltında.

Sahte belge ile sürücü belgesi düzenlediği belirlenen bir şebeke ortaya çıkarıldı. Polis olayla ilgili olduğu belirlenen 2 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 6 öğretmenin de aralarında bulunduğu toplam 17 kişiyi gözaltına aldı.

Konya"nın Doğanhisar İlçesi"nde sahte belge ile ehliyet verildiği yolunda bir ihbarı değerlendiren Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri3 ay süren teknik takip yaptı.

Bir sürücü kursu aracılığı ile sahte belgelerin düzenlendiğinin tespit edilmesinden sonra dün ekipler operasyon yaptı. Polis, Burdur Yeşilova Milli Eğitim Müdür Vekili, Denizli Çardak Milli Eğitim Müdürü ile Konya Selçuklu, Doğanhisar ve Akseki İlçeleri"nde 6"sı öğretmen toplam 17 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 400 sahte sertifika, bir adet kısa namlulu tüfek, bir adet MKE yapımı el bombası ile çok sayıda muhtelif çapta mermi ele geçirildi.

KOM yetkilileri halen Konya Emniyeti"nde sorgulanan 17 zanlının yarın savcılığa sevk edileceğini söylediler.

Bursa"da çete operasyonu

23 kişi gözaltında.

Adam öldürme, yaralama ve işyeri kurşunlama olayına karıştığı belirlenen bir organize suç örgütü ortaya çıkarıldı. Polis 23 kişiyi çok sayıda silahla yakaladı.
Bursa"da Süleyman A. Ve Sinan G. Grubunun bir çok işadamını tehdit ettiği, zorla çek ve senet imzalattığı, adam öldürme ve yaralama gibi suçlara karıştığını belirleyen KOM ekipleri dün sabah operasyon yaptı.

Operasyon sonucu Süleyman A. Ve Sinan G."nin de aralarında bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 10 adet tabanca, 1 adet kaleşnikof marka otomatik tüfek ile çok sayıda mermi ve 2 kilogram esrar ele geçirildi.

Polis, zanlıların sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edileceklerini kaydetti.

Çırçır 63 operasyonu

Şanlıurfa"da çırçır fabrikaları ile anlaşarak üretmedikleri pamuğu sahte belgeler düzenleyerek kağıt üzerinde satmış gibi göstererek devletten destekleme primi alan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Polis olayla ilgili olarak 41 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa KOM ekipleri gelen bir ihbar üzerine yaklaşık 3 ay önce planlı operasyon başlattı. Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir bağlantılı olduğu belirlenen bazı firmaların Şanlıurfa"daki çırçır fabrikalarına üretmedikleri pamuğu sahte belge düzenleyerek satmış gibi gösterdiği belirlendi. Bu şekilde devletin yaklaşık 50 milyon TL zarara uğratıldığı ileri sürülürken, olayla ilgili olduğu anlaşılan 41 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Şanlıurfa KOM Şubesi"nde sorgulanan zanlıların yarın savcılığa sevk edileceği öğrenildi.


Hürriyet