İstanbul"da, diskoya eğlenmeye gelenlere yüksek hesap çıkaran, itiraz edenlerin zorla paralarını alan çete, müşteri gibi davranan polisin operasyonuyla çökertildi

Asayiş Şube Müdürlüğü"ne gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, Anadolu"dan gelen işadamı gibi davranarak Aksaray bölgesinde dolaşmaya başladı. Polislerin yanına gelen bir kişi, çok iyi bir eğlence mekânı bildiğini, isterlerse onları götürebileceğini söyledi. Bir taksi ile Dolapdere Caddesi"ndeki Baranca Disko"ya götürülen polisler, burada bir masaya oturtuldu. Garsonlar masaya bir mevye tabağı ile iki mevye suyu getirdi. Polisler, bardaki kadınlarla çıkmak istediklerini söyleyince çalışanlar tepki gösterdi. Hesap isteyen polisler önlerine “900 lira” konulunca, 2 mevye suyu ile mevye tabağına karşılık çok olduğunu söyledi.
Garsonlar, üzerlerini aradıkları polislerin kredi kartları ile seri numaraları alınmış 310 liraya el koydu. Bir garson da kalan parayı çekmek için kredi kartları ile dışarı çıktı. Polisler, 10 disko çalışanı ile konsomatris 6 kadını gözaltına aldı. Bu sırada, polislerin yanındaki masada bulunan iki işadamı da çalışanlardan şikâyetçi oldu. Polislere sarılan şikâyetçiler “Sizi buraya Allah gönderdi. Gaziantep"ten geldik. Bizi buraya çok eğleneceğimizi söyleyerek getirdiler. İki soda içtikten sonra 640 lira hesap çıkardılar. Şikâyetçiyiz” dediler.

DHA