Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, yüksek su faturaları meselesiyle bir kez daha gergin bir tartışma ortamına sahne oldu. Krizin fitilini, 14 Kasım’da bizzat Başkan Özlem Çerçioğlu’nun kendi grubunun “yüzde 50 indirim” önergesini geri çektirerek, “Bu yetmez, yüzde 70 yapalım!” çıkışıyla patlatmıştı. O gün salonu dolduran özgüvenli hava, bugünkü oturumda yerini şaşkınlık ve tansiyona bıraktı.
Mecliste tarihi unutkanlık
Bugün toplanan Meclis’te, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, su indirimi sürecindeki belirsizliği dile getirerek, Başkan Çerçioğlu’na 10 gün önceki sözünü hatırlattı: “Biz sizin yüzde 70 indirim teklifinizi oyladık.”
Günel’in bu hatırlatması, Başkan Çerçioğlu’nun beklenmedik tepkisine neden oldu. Kameralar önünde ses tonunu yükselterek konuşan Çerçioğlu, kendi teklifini kesin bir dille yalanladı:
“Hayır! Meclis üyelerimiz buradaydı. Sizin yüzde elli önergenizi oyladım. Sakın ha! Eğri oturalım doğru konuşalım.”
Başkan Çerçioğlu’nun, kamuoyunun yakından takip ettiği o günkü canlı yayında sarf ettiği sözleri bu denli sert bir şekilde reddetmesi, Meclis üyeleri arasında şaşkınlık yarattı.
Panik mi, taktik mi?
Sosyal medya ve yerel siyaset kulisleri, Başkan Çerçioğlu’nun bu ‘tarihi çark’ hamlesini konuşuyor. On gün önce yüksek bir iddia ile çıkılan indirim vaadinin, bugün bizzat vaadi veren tarafından inkâr edilmesi, kamuoyunda tepkiye yol açtı.
Vatandaşlar, “Yüzde yetmiş vaadiyle alkış toplayan Başkan, 10 gün sonra nasıl unuttu?” sorusunu dile getirirken, Çerçioğlu’nun toplantıdaki agresif ve gergin tavrı, bazı çevrelerce “siyasi paniğin dışa vurumu” olarak değerlendirildi.
Aydın Büyükşehir yönetiminin su faturaları konusunda aylardır sürdürdüğü tutarsız ve çelişkili tavır, bu son olayla birlikte zirveye çıktı. Aylardır yüksek faturaların altında ezilen Aydınlılar, Meclis’teki bu ‘söz oyunu’ ve vaat inkârı karşısında tatmin edici bir yanıt bekliyor.
Kamuoyu yanıt bekliyor
Aydınlılar şimdi, bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından verilen ve sonrasında reddedilen yüzde 70 indirim sözünün akıbetini soruyor: Bu indirim ne zaman ve hangi oranda gerçekleşecek?




