TBMM"de yaptığı çalışmalar ve en fazla önerge veren Aydın Milletvekili özelliği ile kısa sürede halkın ilgisini çeken Özlem Çerçioğlu, hedefinin Aydın"ı mutlu insanların yaşadığı bir şehir yapmak olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Aydın"ın tek bayan adayı olan Özlem Çerçioğlu, özellikle kadınların sorunlarının çözümü konusunda ciddi projelerinin olduğunu kaydetti. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Aydın"da ekonomik krizin bir kader olarak kabul edilemeyeceğini belirten CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, “Hazırladığımız projelerle Aydın çalışan herkesin kazandığı bir şehir olacak” dedi. Hem kadın, hem esnaf hem de sanayici özelliği ile toplumun her kesiminin sorunlarına vakıf olduğunu belirten Özlem Çerçioğlu, çalışmalarına semt pazarlarına ziyaret ederek başladı. Toplumun her kesiminde ekonomik sıkıntının yaşandığını, ancak hükümetin tarım politikalarındaki yetersizlik ve doğal nedenlerden dolayı en büyük sıkıntıyı tarımla uğraşanların yaşadığını kaydeden Çerçioğlu, semt pazarlarındaki kadınları ziyaret edip sorun dinledi. Üretim maliyetinin artışından ve sattıkları ürünlerin para etmemesinden dert yanan kadınlar, yerel yönetimlerin kendilerine destek çıkmasını istediler. Bunun için Ankara"daki milletvekilliği görevini bırakıp Aydın"da belediye başkan adayı olduğunu ifade eden Çerçioğlu, kadınları en iyi anlayanın kendisi olduğunu ve seçilmesi halinde Aydın"daki hemcinselerinin sorunlarını çözeceğini ifade etti. Ülke gençliğini yetiştiren analara bu güne kadar siyasette ve yerel yönetimlerde yeterince şans verilmediğini ve kadının gücünü mecliste gösterdiğini ifade eden Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi"nde de bunu göstereceğini ifade etti. Pazar yerinde ziyaret ettiği üreticilerin gönlünü alan ve gördüğü sıcak ilgiden memnun kalan Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi"ne de kadın eli değmesi gerekiyor. Tencerenin ne kadar zor kaynadığını en iyi hanımlar bilir. CHP"li bir belediye başkan adayı olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında çok farklı projelerimiz var. Biz, sadece belirli bir kesimin değil toplumun tamamının mutlu olacağı bir Aydın hedefliyoruz. Bu projelerimiz de 30 Mart sabahından itibaren uygulanmaya başlayacak” dedi.
Hem pazrcılardan hem de pazara çıkan vatandaşlardan yoğun destek gören CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, “Aydın"da çalışıp üreten herkesin yanında olacağız. Çalışmak isteyen herkese de istihdam oluşturmak için ne gerekiyorsa yapılacak. İlin en önemli sorununun istihdam olduğunu tüm projelerimizde göz önünde tuttuk” ifadelerine yer verdi.