Tasavvuf müziği eşliğinde mahallelerde oluşturulan sofralara konuk olan Aydın’ın bayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, evinde çocuklarına yemek verir gibi bu sefer karavanının başına geçip mahalle sakinlerine yemek dağıttı.

İftar saatinden önce Kemer Mahallesinde kurulan iftar sofrasına gelen Özlem Çerçioğlu, önce alandaki bütün vatandaşlarla tek tek tokalaşıp gönüllerini aldı. Yaşlısı, genci tarafından vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çerçioğlu, bebekleri de kucağına alıp onları sevdi. Daha sonra karavanaların başına geçen Özlem Çerçioğlu, vatandaşların yemeklerini kendi elleriyle dağıttı.

‘SOFRAMIZI BÜTÜN AYDINLILAR İLE PAYLAŞIYORUZ’

Aydın Belediyesi olarak her Ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da şehrin dört ayrı noktasında kurdukları iftar sofralarıyla vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyleyen Çerçioğlu, “Bu senede Kemer, Ata, Ilıcabaşı mahalleleri ve TOKİ evleri mevkiinde iftar sofraları kurduk. İftar sofralarında Aydınlı vatandaşlarımızla birlikte olma şansını da yakalıyoruz. Ramazan ayının güzelliklerini hep berber yaşıyoruz. İftar sofralarımızın yanı sıra yardıma muhtaçlarında evlerine kadar günlük yemek götürüyoruz. Bu çalışmamız sadece Ramazan ayı boyunca değil, bütün yıl boyunca sürüyor. Ramazan ayı paylaşım ayıdır bizde soframızı bütün Aydınlılar ile paylaşıyoruz. Bütün Aydınlıların, tüm Müslümanların mübarek ramazan ayını kutluyorum. Ülkemize sevgi barış hoşgörü getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Yemek dağıtımının ardından vatandaşların arasında bir masaya oturan Başkan Özlem Çerçioğlu, okunan ezan ile birlikte orucunu açtı. Tasavvuf müziği eşliğinde iftar yemeklerini yiyen vatandaşlar yapılan dua sonrası, Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek alandan ayrıldılar.

Özlem Çerçioğlu Kemer iftar sofrasına Belediye Meclis üyeleri Sümran Ünal, Sadet Kavasgil, CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ile birlikte konuk oldu.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png