Fenerbahçe saldırısına yönelik 5 kişi gözaltına alındı
Fenerbahçe saldırısına yönelik 5 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

"Çerçeve yasa" teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, yarın saat 15.00'te İçişleri Bakanlığı'nda zirve toplantısı yapılacak. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilin valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanını, video konferans sistemiyle toplantıya çağırdı. Toplantıya, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katılacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunu'nun Meclis'ten geçmesinin ardından harekete geçen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, uygulamanın yol haritasını netleştirmek amacıyla 81 ilin valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanını "ivedi olarak" Video Konferans Sistemi (VKS) toplantısına çağırdı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da bizzat katılacağı geniş kapsamlı toplantı, yasamayı temsil eden Meclis iradesi ile yürütmeyi temsil eden sahadaki mülki idareyi tek ekranda bir araya getirecek.

Zirve öncesinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Sürecin akamete uğramaması için herkes üzerine düşeni yapacak" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİRİMLERİ TAM KAPASİTE SAHAYA İNİYOR

Toplantıda, sürecin 81 ildeki valiler tarafından gelişmelerin anlık olarak takip edilmesi istenecek. Süreç içerisinde yer alacak adımların; toplumsal entegrasyon, rehabilitasyon ve kamu düzeninin etkin bir şekilde ilerlemesi konuları görüşülecek.