Erciş’teki evinde kızı ile birlikte enkaz altında kalan Kuşadalı şehit öğretmeni, enkaz altından Kuşadası’ndan giden arama kurtarma ekibinin çıkardığı öğrenildi.
Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından bölgeye gönderilen 9 kişilik Kuşadası Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, ilk gün Van merkezinde çalıştı. Bu arada Jandarma’dan Erciş’te çöken bir apartmanda Kuşadalılar bulunduğu bilgisini alan ekip, Jandarma Arama ve Kurtarma ekibinin daveti üzerine Van’dan Erciş’e geçti.
Osman Özçam, Kaan Ünal, Ümit Ok, Yunus Erkul, Antoni Heron Odabaşı, Harun Şahin, Abdurrahman Büyüksarı, Aret Yeremyan ve Tuncay Yeşilyüz’den oluşan ekip, çöken apartmanın önünde Gülşen Batar’ın amcası Mustafa Batar ile karşılaştı. Yaklaşık 4,5 saatlik bir uğraş sonucu Kuşadalı Gülşen öğretmen ile kızı Beyza’ya ulaşan Kuşadası Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi, daha sonra cenazeleri acılı ailelerine teslim etti.
Kuşadalı bir öğretmen ve kızının çöken bir apartmanın enkazı altında kaldığını Jandarma’dan öğrendiklerini açıklayan Osman Özçam, Jandarma Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından kriz masasının bilgisi dahilinde Erciş’e yönlendirildiklerini söyledi. Acılı aile ile karşılaştıklarını açıklayan Osman Özçam, “Gülşen öğretmenimizin amcası Mustafa Batar sürekli ağlıyordu. Enkaz altındakilerin Kuşadalı olması bizi de çok etkiledi. Hem ağladık hem enkazı kaldırdık” dedi.