Aydın Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Cemiyet binasında yapılan seçimlere, Milletvekili Ali Uzunırmak, Belediye Başkan Vekili İlhan Erdemir, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın, CHP Belediye Başkan adayı Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit katıldı.

Saygı duruşunun yapıldığı seçimlerde İstiklal Marşı'nın okunmaması üyeler tarafından tepki çekerken, Cemiyet Başkanı Mustafa Çezik'in Vali Mustafa Malay'dan sonra kürsüye çıkması da yadırgandı.

Toplantıda konuşan, Milletvekili Ali Uzunırmak, cemiyetin fesih edilmesinin kabul edilemeyeceğini, basının toplumda son derece önemli bir yeri olduğunu söyledi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Mustafa Ancın da gazetecilerin mekan sorununu mutlaka çözeceğini söylerken, Belediye Başkan Vekili İlhan Erdemir'de Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in bu konuda daha önceden verilmiş sözü olduğunu dile getirdi.

Cemiyet Başkanı Mustafa Çezik'de mekan sorununun çözülmesi için destek beklediklerini, aksi durumda cemiyetin Nazilli ve Söke şubeleri de dahil olmak üzere fesh edeceklerini kaydetti.

Daha sonra 2 liste ile gidilen seçimlerde uzun süre tartışmalar yaşandı.

Bir süre önce başkan adayı olmayacağını söyleyen Çezik'in listesini hazırladığı görülürken, diğer başkan adayı Bülent Çam'ın listesi divan başkanı tarafından tüzüğe aykırı olduğu gerekçesi ile kabul edilmedi.

Bunun üzerine söz alan Bülent Çam'in cemiyetin kendisine 3 yıl önceki tüzüğü verdiğini bu tüzüğe göre liste yaptıklarını belirtti.

Yaşanan tartışmalar devam ederken, divan başkanı bu kezde iki ayrı listede aynı isimlerin olamayacağını söylemesi yeniden tartışma yarattı.

Verilen 15 dakikalık aradan sonra iki listede yer alan isimler tercih yaparak girmek istedikleri listeyi divana bildirdi.

Uzun süren genel kurul sonunda Bülent Çam'ın listesinde yer alanlar seçimin yasal olamadığı gerekçesi ile salonu terk etti.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimleri daha sonra tek liste ile yapılıp yeniden Mustafa Çezik başkanlığında oluştu.