Kimi oyuncu rolü uğruna çello dersi almak zorunda kaldı, kimi zaten doğuştan çellist. 
 
BEREN SAAT: Başarılı oyuncu geçtiğimiz yıllarda özel bir kanalın jenerik çekimleri için çello çalmıştı. Jenerikte güzelliği ile de göz dolduran Saat başarılı bir iş çıkarmıştı.
 
HAYATINDA HEP VAR 
 
MİNE CANGAL: Mahsun Kırmızıgül ile yaşadığı aşkla adını duyuranMine Cangal, gerçek hayatında çok başarılı bir çellist. Ayrıca güzelliği ile de adından söz ettiren Cangal’a son dönemde birçok dizi teklifi geliyor.
 
ZEYNEP ÖZDER: İlk sinema filmi Bir Avuç Deniz ile dikkatleri üzerine çeken Zeynep Özder, 14 yaşından beri çello çalıyor. “Eğer başarısız olursam müziğe geri dönerim” diyerek oyunculuğa adım atan Özder’in güzelliği ise üniversitede kendisi için dezavantaj olmuş. “İnsanlar güzel bir kızın iyi çello çalamayacağını, iyi bir oyuncu olamayacağını düşünüyorlar.Oysa ben okulu burslu kazandım. Yurtdışında sertifikalar aldım, konserler verdim” diyen oyuncu, uçlarda yaşamayı sevmeyen daha düz bir kadın olduğunu vurguluyor. 
 
DİZİ İÇİN ÇELLO DERSİ 
 
NAZ ELMAS: “Nefes” adlı dizide rolü için çello dersleri aldığını belirten Elmas, “Bir çellisti canlandırdığımiçin uzun süre ders aldım. Çello çalmak beni çokmutlu ediyor, bu yüzden ilerletmek istiyorum. Dizinin bir bölümünde ud çalıp şarkı da söyledim. Ancak albüm çıkarmak gibi bir durum söz konusu olamaz” diye konuştu. 
 
iKi HAFTADA BAŞARDI
 
Rolü için çello dersleri alan güzel oyunculardan biri de Hande Subaşı. Ünlü oyuncu, “Çello zor bir enstrüman ve uzun süre üzerinde çalışmak gerekiyor. İyi çello çalmak için yeterli bir süre olmasa da, rolümü kurtarmak adına iki hafta ders aldım. Çekimlerde performansımdan damemnun kaldılar” dedi.
 
Birinci olma hayali
 
Ünlü sanatçı çellist ünlülerden. Aşkın Nur Yengi, “Aslında çello çalıyorum. Konservatuvarda hem nazari hem de enstrümanist olarak var oluyorsun. Gelecekte ben ne yaparım diye hayal kuruyordum, senfoni orkestrasında çello çalarak çellist olacaktım yani. Sonra birinci çellist olurum diye düşünüyordum” dedi.
 
HABER: Batuhan ÖZKARDEŞLER/BUGÜN GAZETESİ