ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ın, CHP il yönetimindeki, arası açık olan kişilere çay servisi yaptırmadığı iddia edildi. CHP Çanakkale İl Disiplin Kurulu Başkanı Şemsettin Tutar, Başkan Gökhan'ın talimatı üzerine CHP'li iki yöneticiye Kordon Boyu'ndaki Marina Cafe ve CHP Sosyal Tesisleri'nde çay verilmediğini öne sürdü.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile partisinin il yönetimi arasındaki gerginlik ilginç bir noktaya taşındı. CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Şemsettin Tutar, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın CHP'lilere çay servisi yapılmaması yönünde talimat verdiğini iddia etti. Tutar, "16 Temmuz 2009 tarihinde, Kordon Boyu'ndaki Marina Cafe'ye giden Çanakkale CHP İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Raşit Özsoy ile İl Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Çilingir'e buradaki görevliler tarafından, Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın CHP İl Disiplin Kurulu üyelerine servis yapılmaması yönünde kesin talimatının bulunduğu söylenerek, servis yapılmamıştır. Aynı arkadaşlarımız, Sayın Belediye Başkanı'nın böyle bir talimat vermiş olamayacağını düşünerek, yanlarında bulunan CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Emre Yavuz ile birlikte CHP Sosyal Tesisleri'ne gitmişler. Ancak oradaki görevlilerce de aynı gerekçe ile kendilerine servis yapılmamıştır" dedi.

`DİSİPLİN DOSYALARIYLA İLGİLİ OLABİLİR'

Başkan Gökhan'ın tüm Çanakkaleliler'e eşit mesafede durması gerektiğini vurgulayan Tutar, "İki il disiplin kurulu üyemizin maruz kaldığı bu davranışın kabul edilebilir bir tarafı bulunmadığı gibi, servis yapılmaması talimatının tüm il disiplin kurulu üyeleri ile ilgili olduğunun görevlilerce ifade edilmesi, bu olaydan bir gün önce CHP İl Disiplin Kurulu'nca görüşülüp karara bağlanan disiplin dosyalarının bulunması, olayı daha da anlamlı kılmaktadır" diye konuştu. Tutar'ın açıklaması şöyle devam ediyor:

KABUL EDİLEMEZ BİR TAVIR

"Bilindiği üzere partilerin disiplin kurulları görev yaparken parti tüzüğünün kendilerine vermiş olduğu yetki, görev sorumluluklar içerisinde çalışmakta, disiplin soruşturması ve kovuşturması sırasında hiçbir kişi ve kurumdan emir ve talimat almaksızın, şu veya bu kişinin memnun olup olmamasına göre değil, mevcut delil durumuna, suçun sübuta erip ermediğine bakarak tüzük hükümlerine ve vicdani kanaatlerine göre karar verirler. Ancak, iki İl Disiplin Kurulu üyemize reva görülen bu talihsiz tutum ve davranışı, CHP Çanakkale İl Disiplin Kurulu olarak kabul edilemez buluyoruz."

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Amerika'da olduğundan ulaşılamazken, belediye yetkilileri ise bu konuda konuşmadı.