Carlos Carvalhal, maçın ardından yaptığı açıklamada, çok iyi bir takıma ve antrenöre karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Bu galibiyette sihir yok. Rakip takım teknik direktörü ligi ve rakipleri çok iyi bilen bir hoca. Bu galibiyeti taraftara armağan ediyoruz. Bugün onlar için oynadık.
 
Bu maçta galibiyeti inanmaya ve maçın sonuna kadar mücadele etmeye bağlıyorum. Buradan oyuncularımı tek tek tebrik ediyorum. Üç gün önce son maçımızı oynadık, ama yine de son dakikaya kadar mücadele ettiler ve maçı kazandık" dedi.
 
Farklı bir savunma dizilişiyle maça başlamalarının sorulması üzerine Portekizli teknik adam, "Maçın ilk dakikasında bu dizilişle ilk pozisyonu biz bulduk. Maçlardan sonra konuşmak çok kolay. Böyle bir rakip karşısında biz iyi bir defans oluşturmak istedik.
 
Özelllikle Egemen'i sol bekte oynattık. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da da zaman zaman sol bek oynadı ve yerini yadırgamadı. Edu'ya yakın bir oyuncuya ihtiyacımız vardı ve o görevi Simao'ya verdik. Sol kanatta da hızlı olan İsmail görev yaptı" ifadelerini kullandı.
 
GUTI SORUSUNA CEVAP VERMEDİ
 
'Guti, formsuz mu, sakat mı yoksa futbol anlayışına uymuyor mu?' sorusuna ise Carvalhal, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, ben bugünden sonra kişiler hakkında konuşmayacağım. Kamptaki oyuncular hakkında, burada olan oyuncular hakkında konuşmak istiyorum.
 
Benim takımım her gün takım olma anlamında ilerliyor. Bu sadece saha içinde oynayanlarla olmuyor. Saha içinde, saha dışında olan herkes birbirini ateşliyor. Benim görevimde takımı bu şekilde tutmak. Bugün de bunun en iyi örneğini son on dakikada gördük" cevabını verdi.