Faili meçhul cinayetlerle ilgili itiraflarının ardından tutuklanan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın, Susurluk kazasından sonra gazetelerde yayımlanan İbrahim Şahin ve Abdullah Çatlı’nın bir sünnet düğününde oynarken çekilmiş fotoğrafıyla ilişkilendirilmesine ve BDP Milletvekili Pervin Buldan’ın açıklamasına tepki gösterdi. Çarkın, isim vermeden “Eşimi öldüren kişiye ait robot resimler Çarkın’a benziyor” diyen Buldan’a, “Hanımefendi bir daha baksın robot resime o zaman yerini bulacaktır. Bu meslekte başka Ayhanlar da var. Zaten adalete söyledim” yanıtını verdi.
 
O Ayhan ben değilim
 
Cezaevinde kaleme aldığı kitap taslağında faili meçhul cinayetler, gözaltında kayıplar ve yargısız infazlarla ilgili önemli itiraflarda bulunan Ayhan Çarkın, ünlü Susurluk fotoğrafıyla ilgili ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. Fotoğrafın, Ankara’da 1994 yılında işlenen dört ayrı cinayet olayıyla ilgili itiraflarının ardından tutuklanan eski özel harekât polisi Ayhan Akça’nın oğlunun sünnet düğününde çekildiğini belirten Çarkın, “O fotoğrafta, İ. Şahin, A. Çatlı, Ayhan diye biri vardır. O Ayhan ben değilim” dedi.
 
Boğaz Köprüsü’nde arabadan atmış
 
Oğlunun sünnet düğünü sırasında gözaltında olduğunu anlatan Çarkın, İstanbul Emniyeti’nden Ankara’ya götürülürken intihar girişiminde bulunduğunu ilk kez açıkladı.
 
 
taraf