Taksi şoförleri özelinde Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) ile Careem, Türkiye'deki taksi hizmetlerinin geliştirilmesi ve standartların yükseltilmesi için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında, Careem taksi filosu gerçekleştirilecek eğitim ve projeler ile Türkiye'deki yolcuların yanında yurtdışından gelecek turistlere güvenilir ve kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor.

Careem taksiciler ile ortak çalışacak!

Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna BTD ile birlikte ulaştırma sektörünün gelişmesini ve Türkiye'deki taksi anlayışının değişmesini sağlayacaklarını söyledi. Yapılan anlaşmanın taksiciler açısından çok önemli olduğunu kaydeden BTD Başkanı Hüseyin Duman da, "Artık taksicilerin tekeri boş dönmeyecek" açıklaması yaptı.

Careem, Türkiye'deki faaliyetlerini ticari taksilerle büyütmeyi düşünüyor. Türkiye pazarına iki sene önce giren ve platformunda ticari taksiler üzerinden hizmet veren şirket, taksilerin itibarını artırmayı ve bu konudaki müşteri memnuniyetini yükseltmeyi hedefliyor.

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği (BTD) ile imzaladıkları anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getiren Careem Gelişen Pazarlar Direktörü İbrahim Manna, Careem'in Türkiye'de kalıcı olduğunu ve sadece pazara yatırım yapmakla kalmayıp aynı zamanda insanların yaşam biçimlerini ve ulaşım yöntemlerini değiştirdiğini söyledi.

Taksicilerin Careem'e kayıt olabilmesi için başta sistem eğitimi olmak üzere önemli eğitim süreçlerinden ve testlerden geçmesi gerekiyor. Careem'e üye olacakların öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sabıkası temiz şoförlere verilen toplu taşıma kullanım kartına sahip olmaları gerekiyor.

Yapılan işbirliği sayesinde Careem, 35 milyon kişilik uluslararası müşteri portföyüne ulaşmayı hedefliyor. Peki ya bu gelişme konusunda ne düşünüyorsunuz?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU