Sabah haberlerini sunan Musa Özuğurlu, adı AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Nihat Hatipoğlu'nu eleştirince, beklemediği bir müdahaleyle karşılaştı.

Gerçek Gündem.com'un haberine göre, Cem TV'deki skandal şöyle gelişti:

Cem TV'de sabah saatlerinde 'Açık Kanal' adlı bir haber programı yapan Musa Özuğurlu, kamuoyunun yakından tanıdığı İlahiyatçı Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk ve Nihat Hatipoğlu'nu eleştirdi. Hatipoğlu, Beyaz ve Öztürk'ün TV'lerde sürekli boy göstermesinin doğru olmadığını belirten Özuğurlu, şöyle konuştu: 'Bu kişiler sürekli yanlış bilgi veriyor ve dinimizi yanlış anlatıyorlar. Anlattıkları insanların kafalarını karıştırıyor.'

CANLI YAYINDA OLAY

Özuğrulu'nun bu sözleri üzerine kanalın Yayın Danışmanı Enver Aysever canlı yayına bağlandı. Aysever, programın sunucusu Özuğurlu'ya hitaben, 'Bu konuşmayı yapman doğru değil. Söylediklerin kanalın görüaşlerini bağlamaz' dedi. Neye uğradığını şaşıran Özuğurlu, Yayın Danışmanı Enver Aysever'in müdahalesi üzerine canlı yayını kesti ve stüdyodan ayrıldı.

AKP'yi eleştiren yayınlarıyla dikkat çeken Özuğurlu'ya yapılan müdahale CEM TV izleyicilerini de şoka uğrattı. Yüzlerce izleyici Özuğurlu'nun tekrar yayına girmesini istedi. CEM TV'nin santralinin kilitlendiği öğrenildi.

Gerçek Gündem.com'un haberine göre, yayını terk eden Özuğurlu odasına çıktı. Bu sırada Enver Aysever de Özuğurlu'nun odasına geldi. İkili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Özuğurlu, tartışmanın ardından yayına indi ve programını bitirdi.

ÖZUĞURLU: BU BİR MÜDAHALEDİR

Musa Özuğurlu, 'Yapılan bir müdahaledir. Bu yüzden yayını kestim' dedi. AKP'yi eleştiren yayınlarıyla dikkat çeken Özuğurlu, 'Bu tavrın sebebi çizginiz olabilir mi?' sorusuna ise 'Etkisi olabilir' cevabını verdi.

AYSEVER: BU MÜDAHALE DEĞİL

Açık Kanal adlı programa telefonla katılarak yayına müdahale eden Yayın Danışmanı Enver Aysever ise 'Benim çizgim belli, ben müdahaleci değilim' dedi. Özuğurlu'nun canlı yayında yaptığı konuşmanın 'Birilerini hedef göstermek' anlamına gelebileceğini iddia eden Aysever, şöyle konuştu: 'Bu meseleyi büyüterek birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Cem TV'nin çizgisi de benim çizgim de bellidir. Musa'nın söyledikleri hedef gösterir nitelikteydi. Sübjektif yorumlardı. Bu yüzden yayına bağlandım. Kimseye müdahale etmedim. Görüşlerinin Cem TV'yi bağlamayacağını belirttim. Siz de bu meseleyi büyütmeseniz iyi olur.'