Charles Manson, 20'nci yüzyılın en sadist seri katili olarak tarihe geçmişti. 35 yaşında yakalanana kadar dehşet saçan Manson, bir ölüm tarikatı kurmuştu. California'da kişiliği oturmamış gençlerden oluşturduğu tarikatı ile korkunç cinayetler planlıyor ve katliam yapıyorlardı. ‘Manson Ailesi' ismi verdiği bu tarikatın amacı, ırklar arası savaş başlatmaktı. Tarikatın en sadık 3 üyesi de kadındı. Bu kadınları aynı zamanda seks kölesi olarak kullanıyordu. Susan Atkins, Patricia Krenwinkle ve Leslie Van Houten, Manson'ın verdiği cinayet emirlerini hiç tereddütsüz uyguluyorlardı.

22 KEZ DENEDİ

3 ay aralıksız katliam yaptılar. 1969'da Manson ile birlikte yakalanarak işledikleri cinayetten müebbet hapse mahkum edildiler. Hapse 19 yaşında giren Leslie Van Houten (69), şimdiye kadar 22 kez şartlı tahliye talep etmişti. Sonuncu talebinde istediğini elde etti. Ceza paneli, Van Houten'ın tahliyeye uygun olduğuna karar verdi. Ancak serbest kalması en az 5 ayı bulacak. Van Houten, Manson Ailesi'nin tahliye edilen ilk müridi olacak. Van Houten, hapisteyken iyi hal göstergesi olarak eğitimine devam etmiş, yüksek lisans programını bitirmişti.

14 KEZ BIÇAKLADI

Van Houten, Los Angeles'ın varlıklı isimlerinden Leno LaBianca ve eşi Rosemary'yi öldürdüğünü itiraf etmişti. Rosemary'yi kasaturayla sırtından 14 kez bıçaklamış, kanıyla da evin duvarlarına mesajlar yazmıştı. Bu cinayeti, Polonyalı yönetmen Roman Polanski'nin 8 aylık hamile eşi Sharon Tate'i (26) ve arkadaşlarını öldürdükleri günden bir gün sonra işlediği ortaya çıkmıştı. Tate'in ailesi tahliye kararına tepkili.