Her çocuk gibi büyüyünce ne olacağını düşünmüştü ve astronot olmaya karar vermişti. Ama büyüyünce canavara dönüştü. İşte son günlerde İngiltere'de gündeme oturan "Yeşil Patika Sapığı"...

Asıl adı Robert Napper ama polis kayıtlarında ve medyada "Yeşil Patika Sapığı" olarak geçiyor. 1989'dan beri seri tecavüz ve cinayetleriyle adından söz ettiriyor. Ama yakalanması için 15 yıl, seri katil olduğu anlaşılması için ise 20 yıl geçmesi gerekti.

Bir anne ve kızını öldürmekten yakalanmıştı

15 yıl önce yakalanan Napper, Samantha Biseet (27) ve küçük kızı Jazmin'in (4) katili olarak yargılandı ve hapis cezasına çarptırıldı. Ancak ruhsal sorunlar yaşadığı belirlenince hapishane yerine, yüksek güvenlikli bir hastaneye yerleştirildi.

Oysa 1995'te işlediği bu cinayetten sadece 16 ay önce Rachel adlı kadını da, küçük oğlu Aleks'in gözleri önünde 49 kez bıçaklayarak öldürmüştü. Henüz 3 yaşında olan Aleks, annesinin kanları içinde ağlarken bulunmuştu. İşte o cinayetin de Napper'in işi olduğu, gecikmiş olarak yapılan bir DNA testiyle yeni ortaya çıkarıldı.

Kurbanları genellikle çocuklu genç sarışın kadınlar

Napper bu iki cinayeti de itiraf etti ve aslında "Yeşil Patika Sapığı" oluğunu da açıkladı. "Yeşil Patika Sapığı"nın dosyasında tam 86 kadına saldırılar, tecavüz ve cinayetler yer alıyor. Kurbanları ise genellikle sarışın, genç anneler ve bazen çocukları...

Dün mahkeme önüne çıkarılan Napper, ömür boyu hapse mahkum edildi ve hastane yerine cezaevine nakledilmesine karar verildi.

"Doktorlar deli olduğumu söyledi"

"Karındeşen Jack"tan sonra İngiltere bir sapığı daha konuşuyor. Napper'ın hikayesi şimdi İngiliz gazetelerinde yayımlanıyor.

İçine kapalı, çekingen bir çocuk olarak tarif edilen Napper'in her şeye rağmen garip davranışlarının 10 yaşlarında ortaya çıktığı, kendisinden sadece 1 yaş büyük ablasını soyunurken ya da banyodayken gizlice gözlediği anlaşılınca doktora götürüldüğünü anlatan annesi "Astronot olmak istiyordu. Ama her şey 10 yaşındayken değişmeye başladı. Tuhaf bir çocuktu. Doktora götürdük ve 11 ay tedavi gördü. Eve döndüğünde sadece 'Doktorlar deli olduğumu söyledi' demekle yetindi. 12 yaşındayken iki okul arkadaşının tecavüzüne uğradı. Ondan sonra şizofreni teşhisi konuldu" dedi.

Polisin nasıl olup da yakalayamadığı sorgulanıyor

Ama İngiltere'de asıl sorulan soru "Bunca cinayet, tecavüz ve saldırıya rağmen polisin Napper'ı nasıl zamanında yakalayamadığı"...