Bazı camilerde güvenlik kamerası için çalışma başlatılırken, merkezde cemaati bol olan camilerde ise nöbetçi cemaat uygulaması başladı. Tamamen gönüllülük esasına göre tutulan ayakkabı nöbetinde ayakkabısı çalınan vatandaşlar, hırsızların dürüst davranmasını isteyerek “Gerçekten ihtiyaçları varsa onlara ayakkabı alalım, ancak insanı bu şekilde uluorta ayakkabısız bırakanları yakalarsak cezasını çekmesi için gerekeni yapacağız” diye konuştular.
Aydın Merkez Eskiyeni Camii"nde son günlerde ayakkabı hırsızlığı arttı. Hırsızları tepki gösteren Cami İmamı Hasan Dolu, hırsızların insaf ve vicdan sahibi olmasını aynı zamanda yaptıkları kötü davranıştan vazgeçmesini istedi. Bir hırsız aynı anda 6 çift ayakkabıyı birden çalmasının ihtiyaç ile bir ilişkisinin olamayacağını belirten Cami İmamı Hasan Dolu “Bu hırsızlık olayları çok sık yaşanmaya başladı. Cemaat, huzur içinde namazını kılması için kendi arasında çeşitli tedbir almaya karar verdi. Gerçekten ayakkabıya ihtiyacı olan biri olsa bir çift götürür. Çuvalla camiden ayakkabı çalmak çok kötü bir durum” diyerek hırsızlara tepki gösterdi.
Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle polisler de namaz vakitlerinde ve namzadan hemen sonra camilerin çevresinde daha duyarlı olmaya başladı. -iha