Böylece cemaat hutbede okunanları daha iyi anlıyor. Bununla da yetinmeyen cami imamı Niyazi Gevrek, yıllık planlarını ve gerçekleştirmek istedikleri projeleri de tek tek cemaat ile paylaşıyor.

Samsun’un Bafra ilçesi Kaşıkçı İyigün Camii'nde cuma namazında okunan hutbe çıkışta cami cemaatine dağıtılıyor. Cuma namazı çıkışı dağıtılan hutbeden cemaat çok memnun. Hutbeyi dinlemeye gelemeyen ya da o sırada kafası yoğun olduğu için dinlediğinden bir şey anlamayanlar çıkışta aldıkları fotokopilerle ne dinlediklerini anlamış oluyor.

İmam hatip Niyazi Gevrek, bu haftaki vaazında 2011 yılı içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Gevrek, her sabah tefsir, her gün öğle namazından önce yapılan hadis, akşam-yatsı namazı arasında yapılan Kur'an saati programlarını takip edip katılan cami cemaatine teşekkür etti. İmam Niyazi Gevrek, özellikle kandil gecelerinde yapılan faaliyetler ve Kutlu Doğum Haftası'nda açılan Kutsal Emanetler resim sergisi gibi 2012'de de farklı etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Yıl içerisinde yapacakları programları gezileri ve planları da cami cemaatiyle paylaşarak bilgilendiren Gevrek, her hafta mahallede farklı bir evde sohbet düzenlediklerini, ayda bir defa cemaatle birlikte il dışı seyahati yapmayı hatta Nisan 2012 de Çanakkale'ye gezi planladıklarını ifade etti.

Gevrek, bu tür faaliyetleri niçin yaptıklarını ise şöyle dile getirdi: "Bu tür organizasyonlarla imamların sadece namaz saatlerinde değil tüm gün mesai yaptıklarını göstermek istiyoruz. Toplumda şöyle bir görüş söz konusu; imamlar namazdan namaza mesai yapar, sonra arasan da bulamazsın. Biz bu tabuları yıkmak ve cemaatimize Allah’ı, dinimizi anlatmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz organizasyonlarla camimizin içi git gide dolmaya başladı ve insanlarımız daha çok öğrenmeye heveslendiler. Yeni yılda da cemaatimizle çok farklı organizasyonlar yapmak ve insanlara dinimizin tüm güzelliklerini farklı yönlerini göstermek istiyoruz."