Bir çok vatandaş ise uzun zamandır uğrayamadığı yakınlarının mezarlarına bakım yaptırırken, mermerciler ve mezar tamircileri bayram öncesi işlerin açılması nedeniyle çifte bayram yaşadılar.
Aydın ve ilçelerinde Kurban Bayramı'na birkaç gün kalan artan mezarlık ziyaretlerini dikkate alınarak; mezarlıklar temizlendi, bakım ve onarım yapıldı. Hafta başından itibaren cami ve mezarlıklarda başlayan temizlik çalışmaları kapsamında; Aydın Merkez Tellidede ve Kemer Mezarlıkları ile İncirliova Asri Mezarlık ve Kuşadası Adalızade Mezarlıkları'nda bayrama özel ilave temizlik çalışmaları yapıldı. Mezarlıkta bulunan yollarını süpürdü, ağaçlardan dökülen yaprakları temizledi. Genel bir mıntıka temizliğini yapıldığı mezarlık içerisindeki kuru otlar ayıklandı. Mezarlıktaki çalışmalarını tamamlayan ekipler, kent merkezlerindeki camilerin bahçelerini temizlemek için harekete geçti. Cami temizliklerinden sonra ekipler; çevre düzenlemesi ve bahçe temizliği işlemlerini tamamladı.
Normal temizliğin yanında bayram öncesi ziyaretlerin de dikkate alınarak temizlik çalışmalarının sıklaştırıldığını açıklayan yetkililer, her yıl olduğu gibi bu yılda dini bayramlar öncesi cami ve mezarlıkları temizlediklerini söyledi. Belirlenen plana göre çalışmaların devam edeceğini duyuran yetkililer, "Camiler ve mezarlığımız bayram öncesi pırıl pırıl oldu. Yaşayan hemen herkesin ebediyete göç eden yakınlarının yattığı yerler olan mezarlıklara büyük özen gösteriyoruz. Daha önce yollarını düzenleyip betonladığımız kabristanımızın periyodik bakımını da aralıksız sürdürüyoruz" dediler.
Aydın merkez Tellidede ve Kemer Mezarlıkları ile İncirliova Asri Mezarlık ve Kuşadası Adalızade Mezarlıkları'nda bayram hazırlıkları tamamlandı. Zabıta ekipleri özellikle arife günü mezarlıklarda yaşanabilecek olumsuzlukları karşı gerekli tedbirleri aldı.