İngiltere hükümeti sosyal yardım sistemini değiştirerek, ülkedeki ebeveynlere ve çocuklara iyi bir aile yaşantısı sürmeleri için yardımcı olacak.

Konuya ilişkin hazırlanan planı yaptığı konuşmayla açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron, ebeveynlerin arasında iyi bir ilişki olmasının, aile yaşamı ve çocukların sağlıklı büyümeleri için önemli olduğunu söyledi.

Hükümetin planının ailelere desteği amaçladığı kaydeden Cameron, "devletin aile yaşantısına karışmasının bir çözüm getirmeyeceğini ancak hükümetin pratik ve modern bir destekle ailelere karşılaştıkları sorunlarda yardımcı olabileceğini" belirtti.

Aile ve ebeveyn yardımı gibi konulara destek veren çeşitli kuruluşlara yılda 7,5 milyon sterlin yardım sağlanacağını bildiren Cameron, yeni anne-baba olan çiftelere de desteğin artacağını kaydetti. Cameron, şöyle konuştu:

"Bu, kusursuz bir dünya yaratmakla ilgili değil. Hükümetin insanların hayatlarına karışmasıyla ilgili de değil. Bu, hayatımızdaki en önemli şeylerden biri olan ailelere destekle ilgili gerçekçi ve duyarlı bir yaklaşım."

Cameron konuya ilişkin Sun gazetesinde yeralan makalesinde de, "Aileler önemli" diyerek, genç suçluların üçte ikisinden fazlasının ebeveynleri olmadan büyüdüğüne dikkati çekti.

"Bazıları bunun hayatın gerçeği olduğunu söyleyerek, kabul etmemiz gerektiğini söylüyor. Ama ben kabul etmiyorum" ifadesini kullanan Cameron, bu çerçevede sosyal yardım sistemini değiştirdiklerini belirtti.

İngiliz hükümeti, sosyal yardım kuruluşların sağlayacağı maddi desteğin yanısıra, yeni anne-baba olan kişiler için evlere gelen sağlık görevlilerinin sayılarını artıracak, ayrıca 18 yaş altında çocuğu olan ve çalışan ebeveynlere, çalışma saatlerinde esneklik talep etme hakkı getirecek.

A.A.