İki ay önce kurulan ve haftanın iki günü çalışmalarını sürdüren Didim Belediyesi Halk Oyunları ekibi Düğün Salonunda eğitmenlerin öncülüğünde çalışmalarını sürdürüyor.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Eğitmen İlyas Aytur “Ekibimizi 2 ay önce kurduk. Necdet Aktaş, Mahmut Demir Pehlivan ve Melis Başaran hocalarımızla arkadaşlara yöresel oyunları öğretiyoruz. Ekibimiz12 kız 12 erkekten oluşuyor. Salı ve Perşembe günleri çalışıyoruz. Bazı arkadaşlarımız çalıştıkları için zaman zaman katılamıyor ama diğer arkadaşlarla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada ekibimize katılmak isteyenler kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.
Aytur çalışmalarda Aydın, Adıyaman ve Trabzon"un Akçaabat ilçesine has oyunları icra ettiklerini belirterek “Çalışmalarımıza yeni başladık ve yeni bir ekibiz. Amacımız katıldığımız festivaller de ve etkinlikler de Didim"i en iyi şekilde temsil etmek. Kurslar için herhangi bir ücret alınmıyor.Ayrıca il dışında da etkinliklere katılmayı planlıyoruz. En kısa zamanda da yöresel kıyafetlerimiz bize temin edilecek. Ekibimize destek veya sponsor olmak isteyenlere kapımız açık” şeklinde konuştu.