“Televizyonda şişman görünüyor. Onu zayıf görünce kızıma ‘Ahu sen bize çakma Cem mi getirdin’ dedim. Cem bu sözüme çok güldü..”

Manken sevgilisi Ahu Yağtu’yu İzmir’deki ailesinden isteyen şovmen Cem Yılmaz’ın yanında anne ve babasının olmaması birçok söylentiyi beraberinde getirdi. Yağtu’nun “İstenmeyen gelin” olduğu bile iddia edildi. Tüm bu söylentilerle ilgili Yılmaz’ın müstakbel kayınpederi Hasan Neşet Yağtu ile görüştük:

Cem Yılmaz neden kızınızı istemeye anne ve babasıyla gelmedi?

Eşim Jale Hanım’ın annesi tedavi görüyordu. Yılbaşında da vefat etti. Sağolsun Cem de ölüm haberinin ardından apar topar atlayıp hastaneye geldi. Cem’le eşim zaten ilk olarak burada tanıştı. Yoksa bu isteme olayı 2 ay önce olacaktı. Cem’in bu ziyareti hem taziye hem de kızımı isteme amaçlı oldu. Yani hüzün ve sevinç bir aradaydı. Ahu, Cem’in ailesiyle daha önce tanıştı. Aslını isterseniz bütün taşlar yerindeydi ancak bu hastalık süreci ve ölüm olayı her şeyi altüst etti. Cem’in ailesiyle en kısa zamanda bir araya geleceğiz.

Kızınızın hamile olduğunu nasıl öğrendiniz?

O kısmını ben cevap vermeyeyim ama açıkçası çok mutlu olduk. Zaten 2 ay önce isteme olayı olsaydı durumları daha farklı olacaktı. Her şeyin bir akış şekli vardı ancak bu hastalık her şeyi alt üst etti. Kayınvalidemi yılbaşı günü toprağa verdik, dualarını yaptık daha sonra İzmir’e döndük. Ahu telefonla aradı ve “Baba biz geliyoruz, vaziyet bu” dedi. Tabii biz çok mutlu olduk.

Düğün 3 Mart mı?

O şekilde söylendi ancak şimdilik kesin olarak hiçbir şey aktarılmadı. Onlar bize düşüncelerini söyledi. Düğün yurt dışında olabilir, İstanbul’da olabilir gibi.

İsteme olayında da komik diyaloglar oldu mu?

Şunu belirteyim; resmen bir stand-up oldu evde. O da esprili ben de espriliyim. Hatta Cem bana “Bu malzemeleri sahnede kullanacağım” dedi. Gecenin sonlarına doğru Cem bana “Size baba diyebilir miyim” dedi. ’hayır’ dedim. Çünkü baba her zaman tektir. Bu yüzden bana abi demesini istedim. Ama gece boyunca benim esprilerim daha komikti.

En çok neye çok güldünüz?

Ben kızım Ahu’ya “Ahu benim te-levizyonda gördüğüm Cem Yılmaz böyle değil. Kızım sen bunun çakmasını mı getirdin?” dedim. Cem çok güldü. Çünkü yanıma incecik bir insan geldi. Meğer rejim yapıyormuş, çok zayıflamış Cem.

Balkonda rakı sefası bile yaptınız

O gece oturamamıştık çok yoğun ilgi vardı. Dünya kadar fotoğraflarımızı çektiler. İsteme olayının ardından ertesi gün Cem ile Ahu kahvaltıya geldi. Pazar günü balkonda 3 saat oturduk, acısını çıkarttık. Size şunu söyleyebilirim Cem adam gibi adam.

Araba merakına arabalı espri

Hasan Neşet Yağtu, Cem Yılmaz’ın araba sevdasına da gönderme yaparak, “Bebek arabasını 18 vitesli alsın. Biz yaşlıyız ancak öyle torunumla gezebilirim” dedi. Yıllardır Yılmaz’ın şovlarını ekrandan seyrettiğini ama hiç yakından görmediğini ifade eden baba Yağtu, “Bizler emekliyiz. Kalk İstanbul’a git, geri gel, zor işler. Ama ben bir yemek ve kahvaltıya Cem Yılmaz’ın stand up gösterisini seyretmiş oldum” diye konuştu.

Yılmaz: Ahu çocuğumun annesi, benim kraliçem

Hasan Neşet Yağtu, Cem Yılmaz’ın kızını çok sevdiğini belirterek, “Ahu’ya ‘Benim çocuğumun annesi, benim kraliçem’ diyor. Yemesi, içmesi, beslenmesine kadar her şeyiyle ilgileniyor” dedi.
 

vatan