Tunceli"de, 29 Mart 2009 yerel seçimleri önce-sinde yaptığı beyaz eşya yardımı nedeniyle yargılanıp 7 ay 15 gün hapis cezası alan ve cezası ertelenen dönemin valisi Mustafa Yaman hakkında, Yargıtay 4"üncü Ceza Dairesi"nde ikinci kez beyaz eşya davası açıldı.

Halen Giresun Valisi olarak görev yapan Yaman, dağıtılan 5 milyon TL değerindeki beyaz eşyayı ihalesiz aldığı gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Yüksek Seçim Kurulu"nun talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Mart 2009"da Yaman hakkında, Tunceli"de dağıttığı beyaz eşyalar nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Müfettişler hazırladıkları raporda, Vali Yaman"ın yargılanmasına gerek olmadığı kanısına varmış ve beyaz eşya ihalesinde eksiklik olmadığı belirtmişlerdi. Bakanlık da, “Valinin yargılanmasına gerek yok” kararı almıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise İçişleri"nden istediği müfettiş raporlarına itiraz ederek, valinin beyaz eşya ihalesinde usulsüzlük yaptığı, kamu ihale yasasına aykırı olarak beyaz eşyaları ihalesiz olarak belirli kişilere verdiği gerekçesiyle yargılanması için Danıştay"a itiraz etti. Danıştay, İçişleri"nin kararını bozdu ve Vali"nin yargılanmasına karar verdi. Başsavcılık, Yaman"a TCK"nin 257"nci maddesindeki, “Görevi kötüye kullanma” suçundan dava açtı. Yaman"ın, yargılanmasına şubatta başlanacak.