İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ısıtma sisteminde meydana gelen arıza ve bazı hastaların üşüme görüntülerinin basına yansımasıyla ilgili olarak , ''Böyle bir olayın yaşanması üzüntü verici olmakla beraber, olayın medyaya yansıyan ve algılanan kadar da büyük bir olay olmadığını sizlerle paylaşmak durumdayım'' dedi.

Dokucu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, hastanenin çatı katındaki kalorifer arızası nedeniyle basında gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, ''Hayatın doğal seyri içinde olabilecek bir olayın bu denli abartılması bizleri de üzmüştür'' diye konuştu.

11 Aralıkta meydana gelen olayı anlatan Dokucu, hastanede o gün ikinci kalorifer kazanının devreye sokulduğunu ve 8. katta ek sistemin devreye girmesinden kaynaklanan bir kalorifer borusu arızası çıktığını söyledi. Dokucu, hasta bekleme salonunun üstünde arızanın oluştuğunu, arızadan dolayı da 6. katta bir hastanın odasında su sızıntısı meydana geldiğini belirtti.

Su sızıntısının ilk dakikalarından itibaren hastane yetkililerinin konudan haberdar olduğunu ifade eden Dokucu, sızıntının oluşmasının ardından hastanenin tüm kalorifer sisteminin durdurulduğunu ve 3 saat içinde de arızaya müdahale ederek sistemin devreye sokulduğunu anlattı.

Basına yansıyan görüntülerin olayın oluşundan hemen sonraki görüntüler olduğunu da belirten Dokucu, sorunun hızla çözüldüğünü kaydetti.

Dokucu, hastanın mağduriyetinin üşümekten kaynaklandığını da dile getirerek, olayın olduğu gün nöbetçi başhekim yardımcısının habere konu olan hastaya 2 kez oda değiştirme teklifinde bulunmasına rağmen hastanın 2 kişilik odadan 4 kişilik odaya geçmesine ilişkin teklifi ret ettiğini söyledi.

Tamirat ve temizliğin hasta odada olduğu halde yapıldığını da anlatan Dokucu, bugün itibariyle de hastanın tek kişilik bir odaya alındığını bildirdi.

Olayın olduğu gün hastanenin idari kadrosunun görev başında olduğunu da ifade eden Dokucu, ''Böyle bir olayın yaşanması üzüntü verici olmakla beraber, olayın medyaya yansıyan ve algılanan kadar da büyük bir olay olmadığını sizlerle paylaşmak durumdayım. Ancak hayatın seyri içinde bir çok kurumumuzda olabilecek bu tür bir küçük arızanın bu denli medyatik olabilmesini de anlamakta zorluk çekiyorum'' dedi.

Konuya ilişkin incelemenin Sağlık Bakanlığınca başlatıldığını anımsatan Dokucu, konunun tetkik aşamada olduğunu söyledi.

Bu arada basın mensuplarına habere konu olan oda da gezdirildi. Ayrıca sızıntının olduğu odadan tek kişilik odaya alınan hasta Merih Kunter de, gazetecilere ''Oda değişikliği yapıldı, şu an da her şey çok iyi. Şu anda bir sıkıntım yok. Ben şikayetimi belirttim. O gün çok fenaydı. Tavandan yatağıma sular akıyordu. Camlardan içeriye de sular giriyordu'' açıklamasında bulundu.