Anaokuluna giden öğrenciler ailelerinin de desteği ile topladıkları atık maddeleri sanata dönüştürerek yaptıkları resim ve süs eşyalarını sergilediler.
80. yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılışına Kaymakam Suat Dervişoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, Koçarlı'dan seçilen İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri, veliler ve öğretmenler katıldı. Açılışta çevrenin korunması ve üretimin öneminden söz eden kaymakam Dervişoğlu, miniklerin bu haliyle çevreyi kirleten ve bir şeyler üretmeyip tembellik eden yetişkinlere örnek olmasını istedi.
Yaptıkları resim ve tablolarla büyüklere mesajlar da veren minikler 'Yaşanabilir Bir Çevre İstiyoruz' mesajı verdiler.
Serginin açılışını yapan Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, örnek çalışmalarından dolayı miniklere tebrik ederek, “İklim ve doğal güzellikleri olarak dünyanın en güzel memleketine sahibiz. Bu güzellikleri nasıl bize miras kaldıysa aynı güzellikte biz de gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Bu anlamda başlattığımız kampanyaya en büyük destek ilçemizdeki miniklerden geldi. Öğrencilerimiz çevrelerinden topladıkları atık maddeleri toplayarak hem temizlik yapmış oldular hem de atıkları sanata dönüştürdüler. Hedefimiz tertemiz bir Koçarlı oluşturmak. Bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.