Beylikdüzü TÜYAP'da gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi'nde konuşan Bakan Yıldırım, teknolojinin gelişmesine işaret ederek, bugünün asırlık çınarlarının eğer kendilerini yenileyemezse birdenbire yok olup gideceğini söyledi.

Türk Telekom'un 1,5 asırda geldiği yerin 8-10 milyar dolar ciro, 35 bin çalışan olduğunu ifade eden Yıldırım, '15 seneyi bulmamış şirket Amerika'da, 4 tane adam bir araya gelmişler bir dükkan kurmuşlar, bugün 500-600 çalışanı 200 milyar cirosu var. Demek ki artık öyle büyük sermayeli, alın terini esas alan o köklü şirketler geride kaldı, akıl terini daha küçük yatırımı esas alan şirketler ön plana çıkmaya başladı' dedi.

Bu sektörün değiştiğini, artık 'telekom' kelimesinin bu sektörü tanımlamaya yetmediğini, şimdi 'yakınsama' dediklerini anlatan Yıldırım, 'Demek ki yakınsamaya devam, yadırgamaya dur diyeceğiz. Bir araya geleceğiz, güçlerimizi birleştireceğiz, çalışacağız, bir bütünün parçaları olacağız, hep ileriye doğru gideceğiz. Burada artık devlet-özel sektör ayrımı diye bir kavram da kalmadı' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, bu konuda gerek mobil gerek sabit işletmeler gerekse hizmet ve servis sağlayıcıların 'ben avantajı yakaladım' diye düşünmemesi gerektiğini, belki mobilcilerin geriye yaslanıp 'devir bizim devrimiz' diyebileceklerini, ancak bunun çok uzun sürmeyeceğini, herkesin bir devri olduğunu, her şeyin farklı hale gelebileceğini kaydetti.


-'KISIR ÇEKİŞMELERİ BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ, HEDEFE BAKACAĞIZ'--


Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Arkadaşlar ayağımızı denk alalım, işimize bakalım. Güzel şeyler yapıyorsunuz, hatta siz yapıyorsunuz biz de satıyoruz. Bundan güzel bir şey yok. Siz yapacaksınız biz de sizin yaptıklarınızı vatandaşa duyuracağız, siyaseten de hasılatı toplayacağız. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama nerede sıkıntınız varsa orada da biz yanınızda olmamız lazım. Sadece 'alma ağacı'nın altında olmak olmaz. Vereceğiz, verici olacağız. Verelim karşılığını da alırız. İşte bu sosyal sorumluluk projeleri, çağrı merkezleri, erişime yapılan katkılar, bunlar sizin kazancınızın bereketini artırır. Toplumun, insanların daha fazla sevgisini, desteğini kazanırsınız. Herkesin mutlu olması lazım, onun için de rekabeti, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakacağız, hedefe uzaklara bakacağız.'

Kısa sürede fuarı gezdiklerini belirten Yıldırım, 'Hani büyükler de katılmadan oluyormuş, onu da gördük, gayet de güzel olmuş. Yani bu işin büyüğü, küçüğü yok. Akıl yaşta değil başta arkadaşlar. Bu bilgi teknolojileri akıl işi. Akılla her şeyi çok kolayca geliştirebiliriz, engelleri aşabiliriz ve bilgi toplumu olma hedefini de kolayca başarırız. Organize olmamız gerekiyor. Cep telefonu ile yetinemeyiz, daha çok yazılım, donanım, yerli katma değer yaptığımız işlere ilave etmemiz gerekiyor. Bütün bunlar bizi bilgi toplumu hedefine götürecek bileşenlerdir' dedi.

Bakan Yıldırım, bütün bunları birlikte yapmak gerektiğini, artık taraf kalmadığını, herkesin aynı tarafta olduğunu, modern dünyada artık kamu-özel sektör ayrımı bulunmadığını anlattı.

KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı'na da bu etkinliğe katıldığı için teşekkür eden Yıldırım, şunları kaydetti:

'Küresel barış için Kıbrıs'ta yaşanan, yıllardan beri haksızlıkların son bulması için de güzel bir vizyon ortaya koydu. Ada'nın bir barış adası, güzellikler adası olmasının önündeki tüm engellerin kalkması şüphesiz her şeyin başında geliyor ama belli ki bu sesi duymakta isteksiz davranan kesimler var. O halde yine iş başa düşüyor. Bağlantılarımızı güçlendiriyoruz Türkiye ile Kıbrıs'la. Kıbrıs'ı böyle bir serbest bilişim adası haline getirirsek, o zaman bu engellemelerin de bir anlamı kalmaz. Bilişimde biliyorsunuz hiç fiziki engel yok. Sayın Bakanı kutluyorum. Güzel bir düşünce, inşallah bu düşünce hayata geçmiş olur.'/yeni şafak