Başkan Aziz Yıldırım"ın, geçtiğimiz hafta Hürriyet yazarı Fatih Çekirge"ye yaptığı, “Efes Pilsen ile oynadığımız final maçında Kerem Gönlüm"ün dışında bir çok oyuncunun daha doping yaptığı yolunda duyumlar aldım. Bu konunun peşini bırakmayacak, bayramdan sonra tüm mesaimi buna harcayacağım. Basın, bu konuya niye duyarsız kaldı anlamıyorum” sözleri, basketbol camiasına bomba gibi düşerken, ilk günlerde suskun kalan Efes Pilsenli yöneticiler, önceki gün zehir zemberek bir açıklamayla yanıt vermişti.

"Çamur at, izi kalsın"
Efesli yöneticiler, “Kerem Gönlüm ile ilgili hukuki süreç devam ederken ve henüz Disiplin Kurulu"nca herhangi bir karar verilmemişken, oyuncularımız ve kulübümüz hakkında iftira boyutuna ulaşan iddia ve açıklamaları hayret ve üzüntüyle izlemekteyiz... İddialar, Efes Pilsen kulübünü karalamaya çalışmak ve fanatizmden kaynaklanan iftiradan başka bir şey değildir. Bunu, "çamur at, izi kalsın" yaklaşımının tipik bir örneği olarak değerlendiriyoruz. Bu karalama kampanyasını yürütenler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” açıklamasını yapmıştı. Bu bildiriden sonra gözler tekrar Aziz Yıldırım"a dönerken, dün kulüpten bir açıklama yapıldı.

Yoğun bir çalışma başladı
Açıklamada, yaşanan tartışmalarla ilgili olarak 29 Eylül Salı günü saat 13:00"te Faruk Ilgaz Tesisleri"nde bir basın toplantısı düzenleneceği duyurularak, “Efes Pilsen Kulübü"nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmıştır. Kulübümüzün görüşleri, kamuoyuyla 29 Eylül"de paylaşılacaktır” denildi. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve bazı yöneticilerin katılacağı basın toplantısında, Kerem Gönlüm"ün kullandığı Cathine maddesiyle ilgili sorulması gereken bazı sorular olduğu belirtilerek, bunların dile getirileceği, ayrıca basının bu konuya niye duyarsız kaldığının ısrarla vurgulanacağı belirlendi. Mosturoğlu"nun, basın toplantısıyla ilgili çalışmalara dünden itibaren başladığı ve geniş çaplı bir araştırmaya giriştiği de öğrenildi./fanatik