12 Haziran seçimleri öncesinde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Ertuğrul Dindar, Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın siyasetten umduklarını bulamadı. Seçimler öncesinde 2007 yılından beri Muğla Orman Bölge Müdürlüğünü yapan İbrahim Aydın memleketi Antalya’dan milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmiş ve Antalya’da seçim çalışmaları yürütmüştü. 14 milletvekili çıkaran Antalya’dan AK Parti milletvekili aday listesine giremeyen İbrahim Aydın, seçim sonrası İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne atanarak siyasetten umduğunu bulamayıp, bürokratlığa devam etti.


ÖNEMLİ OLAN HİZMET
Uzun yıllardır bürokrat olan bu ülkeye hizmet ettiğini dile getiren İbrahim Aydın, bu ülkeye farklı bir boyutta hizmet etmek istediğini fakat nasip olmadığını söyledi. Türk milletine hizmet etmekten yorulmayacağını kaydeden Aydın, “Bizim yıllardan beri uzmanlık alanımız ve bu ülkenin akciğerleri olan ormanlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önemli olan hizmettir. Hizmetin hangi alanda olduğu önemli değildir” dedi.
2008 yılında Eskişehir’den Aydın’a atanan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, 6 milletvekili çıkaran Eskişehir’den AK Parti milletvekili olabilmek için görevinden istifa etmişti. Memleketi olan Eskişehir’de yürüttüğü çalışmalar neticesinde Dindar AK Parti’nin milletvekili adayları listesinde ilk altıya girmezken dün Aydın’da yardımcısına bıraktığı müdürlük görevine geri döndü. Siyasetten umduğunu bulmayan Ertuğrul Dindar, “Aydın’a geri döndüğüm için mutluyum. Aydın için çalışmalarımıza devam edeceğiz” demekle yetindi.


MÜDÜRLÜKTEN FEDERASYON BAŞKANLIĞINA
Siyasetten umduğunu bulamayan bürokratlardan birisi de Aydın’daki çalışmalarıyla herkesin gönlünü ve takdirini kazanan Gençlik Spor İl Müdürü Bekir Çeker oldu. Güreş hakemliği ile ismini dünyaya duyuran ve ‘Altın Düdük’ sahibi Bekir Çeker, milletvekili olabilmek için istifa ettiği Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden bir anda kendini Güreş Federasyonu Başkanlığı koltuğunda buldu. 
AK Parti’nin Amasya’da yaptığı temayül yoklamasında aldığı 171 oy ile milletvekili sıralamasına giremeyen Bekir Çeker, daha sonra güreş federasyonu başkanlığına aday oldu. Siyasetten umduğunu bulamayan Bekir Çeker, federasyon seçimlerinde birinci olarak milletvekilliği için çıktığı yolda, federasyon başkanlığına seçildi.
Milletvekilliğine talip olduklarını fakat nasip olmadığını kaydeden Bekir Çeker, “Biz talip olduk. Zaten hizmet ediyorduk. Ama nasip olmadı. Şimdi ise çok farklı bir konumda yine hizmet için çaba harcıyorum” şeklinde konuştu.