İzmir dahil 11 ilde, nakil, acil ilaç gibi konularda yardımcı olacağını söyleyerek hasta yakınlarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, genelde yaşlı hasta yakınlarına kendisini doktor veya görevli olarak tanıtan kişilerin, hastanın nakli, acil ilaç ve iğne gibi konularda yardımcı olacağını söyleyip, muhasebeye yatırmak üzere mağdurların parasını, ziynet eşyalarını ve cep telefonlarını alarak dolandırıcılık yaptığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Hastanelerin güvenlik kamerası incelemelerinde, zanlının 84 suç kaydı bulunan, 7 dolandırıcılık ve hırsızlık suçundan aranan E.G. (39) olduğu tespit edildi.

Dolandırdığı Y.T'ye ait TRT kimliği ve nüfus cüzdanını üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak kullandığı belirlenen E.G. ile E.G'ye Denizli ve Afyonkarahisar'da iki ayrı dolandırıcılık olayında ''Hocam'' demek suretiyle güven sağlayarak yardım ettiği anlaşılan A.G. (20), gözaltına alındı.

İzmir'deki hastanelerde 5 olmak üzere, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Denizli, Edirne, Konya, Kütahya, Sakarya ve Uşak'ta aynı yöntemle 16 dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edilen zanlılar, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi.

AA