Öldürülen iş adamı Savaş Buldan"ın eşi DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye"deki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Mehmet Ağar ve Tansu Çiller"in yargılanmaları gerektiğini belirtti ve DTP olarak bu da konuda harekete geçeceklerini söyledi. Buldan, Uğur Mumcu"nun eşi İzmir Milletvekili Güldal Mumcu"dan, Çiller ve Ağar hakkında soruşturma önergesi verilebilmesi için partisi CHP"nin desteğini isteyeceklerini açıkladı.

VATAN"ın sorularını yanıtlayan Buldan, Türkiye"de faili mehçul cinayetlerin örtbas edildiğini söyledi. 1994"te öldürülen eşinin faillerinin bulunmadığını anlatan Pervin Buldan, “Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Çiller ve Ağar"ın yargılanmaları gerekiyor. Bunun için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.

“Susurluk Komisyonu”, “Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu” ve “Uğur Mumcu Cinayeti Araştırma Komisyonu”na ait tüm dokümanları Güldal Mumcu ile birlikte inceleyeceklerini söyleyen Buldan, CHP"nin destek vermesi durumunda Ağar ve Çiller"in Yüce Divan"da yargılanmalarının yolunu açmak için soruşturma önergesi vereceklerini açıkladı.