Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, iki emekli komutanla aynı koğuşu paylaşıyor.
 
Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, cezaevi yaşantısını anlattı. İki emekli komutanla aynı koğuşu paylaşan Doğan, mutfak işlerini üzerine almış. Erken kalktığı için bulaşıkları da kendisinin yıkadığını belirten Doğan, bu durumu “Burada aynı davada yargılanan kardeşleriz. Rütbe ya da yaş farkı gözetmeksizin herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor” sözleriyle açıklıyor.
 
İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin cezaevi yaşantısına ilişkin bilgiler verdi. Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde Balyoz sanıkları emekli Tümamiral Deniz Kutluk ve emekli Tümamiral Mustafa Aydın Gürül’le aynı koğuşu paylaşan Doğan, muvazzaf olduğu dönemden kalma bir alışkanlıkla sabah saat 07.00’da uyanıyor.
 
Saat 09.30 sıralarında koğuşa ulaşan günlük gazeteleri okuyan Doğan, gazetedeki yazılar üzerine yaptığı çalışmaların ardından seçim çalışmalarına yoğunlaşıyor. Koğuşta bol bol kitap da okuyan Doğan, mutfak işlerindeki sorumluluğu da üstüne almış.
 
Yemeğin yağını süzüyor
 
Koğuşa yemekler Silivri Açık Cezaevi’nden geliyor. Tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olanlar için diyet yemek gelmesine rağmen, yemeklerin yağlı olması nedeniyle yemekleri yağını süzdükten sonra yiyorlar. Yemeği domates ve çeşitli garnitürlerle zenginleştirmek ve diyete uygun hale getirmeyi Çetin Doğan üstlenmiş.
 
Koğuş arkadaşlarından daha erken kalkması nedeniyle de bulaşıkları da Doğan yıkıyor. Avukatına bu durumu, “Cezaevinde kader birliği var” sözleriyle açıklayan Doğan’ın üstlendiği işlerle ilgili yorumu şöyle: “Burada aynı davada yargılanan kardeşleriz. Rütbe ya da yaş farkı gözetmeksizin herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor.”
 
‘Eşimle gurur duyuyorum’
 
Cezaevinde ayda 1 gün yakınlarıyla açık görüş yapma imkanı olan Doğan, diğer günler ise yakınlarıyla cam arkasından telefonla görüşebiliyor. Avukatı Ersöz’e görüş günlerinde koğuşta eş ve çocukları görecek olmanın verdiği bir telaş yaşandığını anlatan Doğan, eşiyle ilgili de şu sözleri sarfetmiş:
“Eşim benim için değil, tüm Balyoz Davası sanıkları ve Türkiye için bir mücadele veriyor. Bu mücadelesini kendisini yalnız bıraktığım için buruk ama yine de gururla izliyorum. Eşimin ne kadar yorulduğunu, her şeye her yere yetişmek için ne fedakârlıklar yaptığını görerek onunla gurur duyuyorum ve onu ne çok sevdiğimi de bu vesileyle daha iyi anlıyorum.”
Ersöz, Doğan’ın seçimlerle ilgili şu mesajını da kamuoyuyla paylaştı: “Balyoz Davası’nı yakından takip edenler dışında, kamuoyuna gerçeklerin ve yaşanan hukuka aykırılıkların vahameti tam anlamıyla anlatılabilmiş değil. Eğer seçilirsem ülkemizde zulmün aracı haline gelen adaleti yeniden mülkün temeli haline getirmek için var gücümle çalışacağım.”
 
milliyet