Diyarbakır ve Van'dan sonra Doğubayazıt'ta olayların çıkmasına yolaçan DTP'liler, bölücü terör örgütü PKK ve terörist başı Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. AKP'yi ve bazı iş yerlerini taşlayan, yağma yapan göstercileri güvenlik kuvvetleri havaya ateş açarak durdurmak istedi. Esnaf işyerlerini kapattı, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde DTP ilçe başkanlığı tarafından Kuzey Irak'a yönelik yapılan kara harekatını protesto etmek için bugün saat 12.30 sıralarında bir basın açıklaması yapıldı. DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt tarafından Belediye önünde yapılan basın açıklamasına, Belediye Başkanı DTP'li Mukaddes Kubilay da katıldı. Kubilay'ın açıklamanın ardından ayrılmasıyla birlikte yaklaşık 400 kişi Doğubayazıt Caddelerinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar atan DTP'liler, İsageçit Caddesindeki AKP Doğubayazıt İlçe Başkanlığı önüne geldiklerinde saldırıya geçtiler.

AKP'nin binasını taş yağmuruna tutan, pencerelerinin camlarını kıran göstericiler, çevredeki dükkanları da taşladılar. DTP'liler, daha sonra kendilerine müdahale etmek isteyen polise yine taş attılar. Bunun üzerine Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanlığından takviye kuvvet istendi. Güvenlik kuvvetleri, göstercileri durdurmak için havaya ateş açtı, göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı. Saldırgan tutumlar sergilemeye devam eden grup bunun üzerine ilçe Emniyet Müdürlüğünü taşladı. Polis, emniyet önünde güvenlik kordonu oluştururken olaylara karışanlar, tek tek gözaltına alındı. Gösterilerden zarar gören esnaf, bunun üzerine işyerlerini kapattı.

Doğubayazıt Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu' nun izinli olması nedeniyle bu göreve bakan Diyadin Kaymakamı Ali Arıkan, "Basın açıklaması DTP'li bir grup tarafından provake edilmiş. Esnafın maddi zararı var. Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Çok sayıda kişi göz altına alındı" dedi