AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, ''İstanbul-İzmir otoyolunun hizmete girmesiyle birlikte Bandırma ve Balıkesir'in İzmir ve İstanbul'a olan uzaklığı daha da azalacak. Durum böyle olunca da İzmir ve İstanbul'a en yakın yerleşim yerlerine müteşebbisler yatırım yapmak için adeta yarışacaklar'' dedi.

Uğur, partisinin Bandırma İlçe Teşkilatı'nda yaptığı açıklamada, Balıkesir ve Bandırma'nın ülkenin yükselen yıldızı olduğunu söyledi.

Milyarlarca liraya mal olacak ve 5 yılda bitirilecek İstanbul-İzmir otoyolunun hizmete girmesiyle birlikte Bandırma ve Balıkesir'e yatırımcı akını olacağını anlatan Uğur, şöyle konuştu:

''Tüketiminin en fazla olduğu bölgeler Ege ve Marmara bölgeleridir. Ancak bu bölgelerde yatırım yapacak yer kalmadı. İstanbul-İzmir otoyolunun hizmete girmesiyle birlikte Bandırma ve Balıkesir'in İzmir ve İstanbul'a olan uzaklığı daha da azalacak. Durum böyle olunca da İzmir ve İstanbul'a en yakın yerleşim yerlerine müteşebbisler yatırım yapmak için adeta yarışacaklar. Bu da iş ve aş anlamına geliyor.''

Ülkede işlerin iyi gittiğini vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

''Önceden bizi IMF yönetirdi. IMF şimdi bizden yönetici istiyor. 'Gelin yönetim kurulumuza yönetici verin' diyorlar. Global kriz sonrasında ABD dahil olmak üzere bir çok ülkede bankalar batarken ülkemiz bu krizden en hafif şekilde etkilendi. Bu durumu gören ABD Başkanı Obama, uzmanlarını ülkemize göndererek bunun nasıl olduğu konusunda araştırma yapmalarını istedi. Ülkemiz gelecek yıllarda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecektir. Hükümetimizin uyguladığı dış politikalar sonrasında Türkiye, coğrafyasında önemli roller üstelenmiştir.''

12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonrasında ülkenin vesayet altından kurtulduğunu belirten Uğur, ''Önceden olağanüstü durumlarda anayasa değişikliği olurdu. Anayasa değişikliğinin olması için darbelerin mi olması gerekiyor. Siviller de anayasa yapar. Bunun ilk örneklerini 12 Eylül referandumu sonrasında gördük. 2011 seçimleri sonrasında yeni bir anayasa yapılması konusunda çalışmalara başlayacağız'' dedi.