Ama bunu bir adli tahkikat sonucunda vereceğime de inanıyorum ve o günü de bir an evvel hasretle bekliyorum' dedi.

OLAYIN MAĞDURU BENİM

Arınç, Beşiktaş'taki Ihlamur Kasrı'nda olayla ilgili basına açıklama yaptı. Arınç, kendisine Ankara Emniyet Müdürü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda açıklama yapacağını, bunun dışında olayla ilgili bilgisi olmadığını ve hiçbir belge görmediğini belirtti.

ŞİŞE KAPAĞINA GİZLEME GİRİŞİMİ

“Bunlardan (subaylardan) biri araçların başındayken su içmek istemiş. Polisler pet şişe getirmiş. Bu asker pet şişenin kapağını açmış. Kapağı fark ettirmeden yere düşürmüş. Aldıktan sonra cebine koymuş. Polisler bir hareketlilik görmüş. 'Elini çıkar ve onu ver' denilmiş. O da alelacele cebinden çıkardığı kağıdı ağzına götürüp üzerine suç içmek isterken polisler elini tutmuş. Bu kağıtta da bizim sokağımızın numarası ve apartmanımızın ismi yazılıymış.” Arınç, lojmanlarında arama yapıldığını, o sırada askeri savcı ve sivil savcının hazır bulunduğunu belirterek, “Bu safhadan sonrasını bir gram da olsa bilme imkanım yok” dedi.

TSK KENDİNE GÖRE AÇIKLADI

Arınç, Genelkurmay'ın 'İki subay bilgi sızdıran personeli takip ediyordu” açıklamasıyla ilgili de “Herkesin merak ettiğini yani neden burada olduklarını kendilerine göre açıklamışlar”dedi. Arınç, “Olayla ilgili şahsen suç duyurusunda bulunacak mısınız?” sorusuna da “Bu safhada böyle bir düşüncem yok. Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğim” karşılığını verdi. Arınç, “Konuyu MGK'ya götürecek misiniz” sorusuna da şu karşılığı verdi: “MGK'da özel bir görüşme yapacağım ya da bu konuyu gündeme getireceğim demedim.”

TEVİL YOLLU İKRAR

Arınç, “Tevil yollu ikrar” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak da “Bir insana bir şey söylendiği zaman, bir suç isnat edildiği zaman, 'evet, ben bu işi yaptım' derse, bu ikrardır. Yani kabul etmektir. 'Ben bu işi yapmadım' derse rettir, inkardır. 'Ben bu işi yaptım ama başka türlü yaptım, başka amaçla yaptım' derse bu tevil yollu ikrardır' dedi.

Baykal'ın boyunu aşar

Bülent Arınç, CHP'lilerin konuyu değerlendirme tarzına da sert tepki gösterdi. “Mizah konusu yaptılar, bir tanesi 'safsata' dedi. Dilin kemiği yok” diyen Arınç şöyle konuştu: “Hiç bir sendrom içinde değiliz. Bu tür olayları bir senaryo haline getirmenin ne kadar ahlaksız olduğuna inananlardan birisiyim. Bu tür olaylar ister küçük ister büyük Türkiye'de yaşanıyor. Meseleye ciddiyet açısından bakmaları gerekirken maalesef kendi boyları kadar meseleye bakıp, insanları kışkırtmak belki bu olaydan çok daha vahimdir” dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir defa bunların siyasetçi ağzından çıkmasından utanç duyuyorum. Bir geçmiş olsun dileğinde bile bulunmadan, meseleyi sulandırarak, mizah konusu yapmaya çalışarak, bu siyasetçiler ne yapmaya çalışıyor anlamakta güçlük çekiyorum. Siyasete çizgisi olmamış, omurgasız hareket etmeyi meslek edinmiş insanların bu tür olay karşısında söyleyecekleri budur. 'Bu iş safsatadır.' diyen bir milletvekili var. Bu milletvekilinin tek görevi var. Genel Başkanı'nın talimatı ile Silivri'deki Ergenekon duruşmalarını takip ediyor.”/yeni şafak