F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yarışı için kadrosuna inandığını ancak her yarışta başarılı olmak için daha büyük ve güçlü bir kadroya sahip olmak gerektiğini söyledi. Antalya' da düzenlediği basın toplantısında kamp çalışmalarını değerlendiren Daum, “Kazım ve Önder'in kadro dışı kalmasıyla takımın güç kaybettiği görüşüne katılıyor musunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Bu konuya iki taraftan bakılmalı. Birincisi, bir futbolcunun sportif anlamda gösterdiği performans, ikincisi de saha dışında kulübe zarar verebilecek davranışları. Kulübümüz bu konuyla ilgili net bir şekilde sinyal vermek istedi. Kulüp olarak verdiğimiz karar çok nettir. İki oyuncu da F.Bahçe'nin futbolcusudur ve takımdan ayrı çalışmaktadırlar. Karar sürmektedir, hiç birşey değişmedi. Takım güçlü ve gittikçe daha da güçlü oluyor. Gökhan'ın transferiyle takıma apayrı bir güç daha girdi. Benim görevim, Fenerbahçemize, ve her futbolcumuza sonsuz destek vermek. Bu takıma inanıyorum. Sakatlık yaşamazsak veya fazla ceza olmazsa bu kadroyla istediğimiz hedeflere ulaşacağız.” Emre ya da başka bir futbolcunun Önder ve Kazım'ın affedilmesi için kendisine talepte bulunmadığını da dile getiren Daum, verilen kararı desteklediğini söyledi. Sezon başındaki Almanya kampında gazetecilere yaptığı açıklamada forvet istemediği hatırlatılarak, bu fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Daum, David'in sakatlık yaşaması ve Guiza'nın tüm maçlarda görev alamaması nedeniyle bir golcüye ihtiyaçları olduğu değerlendirmesi yaptıklarını belirtti.

Defansta risk aldık

Daum, Aykut Kocaman'ın yürüttüğü transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine, “Transfer olur olmaz... Her teknik direktör transfer ister, yeni futbolcular ister ama benim görevim şikayet etmek değil, var olan futbolcularımızla en iyi şekilde başarımıza doğru çalışmak” dedi. Savunmada takviyenin gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soru üzerine Daum, defansta sıkıntı doğarsa takım içinde çözebileceklerini belirtti. Defansta işler kötü giderse sıkıntı yaşayabileceklerini de dile getiren Daum, defans oyuncusu transfer etmeyerek ufak bir risk aldıklarını kaydetti. F.Bahçe'nin ikinci devre 12 maçı kendi evinde oynamasının avantaj olup olmadığı sorusuna Daum, “Eğer 12 maçı kazanırsak avantaj, ama önce oynamak gerekir. Her maç zordur, kimse İstanbul'a gelip bize hediye verecek değil” diye konuştu.

Önder Turacı Everton yolunda

İngiltere Premier Lig takımlarından Everton, F.Bahçe'nin Kazım ile birlikte satış listesine koyduğu Önder Turacı'yı 4 aylığına kiralamak için sarı-lacivertli kulübe başvurdu. Everton'lı yetkililer sezon sonunda Önder'in satış opsiyonunu da isterken, yazışmaların devam ettiği bildirildi. İngiliz ekibinin, G.Saray'a giden Neill'ın yerini doldurmak ve savunmaya alternatif yaratmak amacıyla Önder için harekete geçtiği öğrenildi.

Nene için süper teklif 10 milyon euro

Fransa'nın L'Equipe gazetesi, F.Bahçe'nin Fransa Birinci Futbol Ligi'nden Monaco'nun Brezilyalı forveti Nene'yi transfer edeceğini iddia etti. Haberde, ligide 12 golle gol krallığında ilk sırada bulunan 28 yaşındaki Nene'nin transferi için F.Bahçe'nin Monaco'ya 10 milyon Avro teklif ettiği, Nene'ye 3,5 yıllık sözleşme önerdiği belirtildi. Habere göre, Monaco kulübü yetkilileri ve teknik direktörü Guy Lacombe, Nene'den vazgeçmek niyetinde değil./yeni şafak